jutro nakon

Čistoća očistila Park mladeži munjevitom brzinom, na posao se sada bacaju Parkovi i nasadi

Zaposlenici splitske Čistoće jutros su u 5 sati opkolili Park mladeži, a već za sat vremena prostor oko stadiona bio je već poprilično čist.

Oko 40 radnika provlačilo se kroz mamurne partijanere, a posla je bilo dosta. Oko 50 tona smeća i ove će se godine ukupno odnijeti nakon Ultre, a sve raspoložive snage gradske Čistoće već su do sedam sati i prostor samog stadiona doveli u red. Naravno, čeka se i demontaža tribina pa će dio posla ostati i za sutra, kaže nam Ljubica Vrdoljak, direktorica operativne službe Čistoće.

“Policija nam je blokirala jedan dio pristupnih cesta što nam uvelike olakšava posao, a zahtjevniji dio posla ipak će imati kolege iz Parkova i nasada. Mi smo do sedam sati gotovi i u i izvan stadiona, a sutra ćemo nakon skidanja tribina još jednom generalno očistiti.”

Parkovi i nasadi dužni su očistiti sve zelene i makadamske površine, a kako je te prostore teško čistiti puhalicama ili metlama, čeka ih naporan ručni rad.

GAERIJA: Radna akcija Čistoće jutro nakon Ultre

“Na njima je i ovaj dio sa sjeverne strane gdje će veliki dio morati čistiti rukama, a to je naj mukotrpniji posao. Mi jedan veliki dio radimo ručno, ali imamo i pomoć strojeva”, kaže Vrdoljak i dodaje kako je prostor Parka mladeži lakši za čišćenje od Poljuda i to čak za 70 posto.

Tako je Hajdukov stadion čistilo čak 60 radnika, a neki dijelovi stadiona po prvi put su se pošteno očistili od same izgradnje stadiona.

“Bilo je tu i dijelova stadiona koji su se Čistili od Ultre do Ultre, pa prvi put nakon 20 godina od izgradnje stadiona Čistoća ga je detaljno očistila i to smo unutra bili 15 dana s 50 ljudi. I to smo bili bez iskustva samo smo željeli pomoći.”

Vrdoljak kaže kako su se u cijelom gradu pojačale ekipe, radi se 24 sata dnevno i centar grada je do jutarnjih sati bio čist.

“Ne može biti nikakvog zastoja i ne možemo dozvoliti kiks u turističkoj sezoni sa strane Čistoće”, kaže Ljubica Vrdoljak, a kako smo se mogli osvjedočiti barem na prostoru oko stadiona kiksa nije bilo.

Komentiraj