akcija u prometu

Dan ljubaznosti u prometu: Za savjesne vozače predviđene su i nagrade

U četvrtak 6. lipnja održat će se akcija u prometu pod nazivom “Dan ljubaznosti u prometu 2019”. Cijela je priča zanimljiva zbog toga što će savjesni vozači biti nagrađeni.

Dakle, učenici Srednje tehničke prometne škole Split u vremenu od 10.30 do 13.30 sati na prethodno određenim pješačkim prijelazima u Splitu će nadzirati poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

Učenici će promatrati ponašanje vozača, ali i reakcije pješaka. Ljubaznost u prometu vozači će najbolje pokazati tako što će stati pred pješačkim prijelazom, dati rukom znak pješaku da prođe, da bi mu dao do znanja da ga je vidio. Pješak bi na tu gestu trebao zahvaliti nekim znakom, naklonom glave ili nekim drugim znakom.

Cilj je ove akcije podizanje prometne kulture kod svih sudionika u prometu. Vozače se želi potaknuti da poštuju prava pješaka, posebno prednost na pješačkim prijelazima.

Uglavnom, bilježit će se reakcije, ali i registarske oznake vozače, a na kraju akcije Policijska uprava splitsko-dalmatinska, Turistička zajednica i AK Split uručit će prigodne nagrade vozačima. Bit će nagrađeno deset vozača, a nagrade će im biti uručene na konferenciji za medije na kojoj će biti prezentirani i rezultati akcije.

Komentiraj