"Nije baš neka poruka"

Debeljak nudi milijarde za Uljanik, a Brodosplit ne plaća račune za komunalu

Nakon šest pristiglih ponuda, Uprava i Nadzorni odbor Uljanika odlučili su da će im novi strateški partner biti splitski Brodosplit.

Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak nakon oluke Uljanika gostovao je u RTL Direktu gdje je izjavio: “Ne bi si nikad oprostili da nismo ponudili nešto što je rješenje i dobro za spas brodogradnje koja je jedina velika strateška industrijska grana koja je preživjela. U zadnje tri godine u Brodosplitu imamo pozitivne rezultate bez državnih potpora i dokazali smo da možemo pozitivno raditi. Isto to možemo preliti na Rijeku i Pulu”.

Da bi brodogradilišta Uljanik Grupe mogla nastaviti s radom, potrebno je u njih uložiti deset i pol milijardi kuna, a plan je tijekom 10 godina uložiti 100 milijuna eura u nove dizalice i strojeve, kazao je Debeljak.

Međutim, Jakov Prkić, gradski vijećnik stranke Pametno u Splitu, zapitao se na Facebooku kako će do toga doći kada Grad Split od Brodosplita potražuje komunalnu naknadu preko ovrhe jer nije plaćena na vrijeme.

“I tako spominju se puste milijarde kuna koje bi kroz 10 godina u Uljanik uložio Brodosplit, a taj isti Brodosplit ne plaća redovito komunalnu naknadu gradu Splitu pa grad mora pokretati ovršne postupke. Nije jasno je li Brodosplit nema novca ili mu nije stalo do Splita ili se jednostavno bahate.

Bilo kako bilo evo kratke kronologije:
3. listopada 2018. vijećničko o eventualnom dugu
2. studenoga 2018. pokrenuta ovrha
26. studenoga dobio odgovor na vijećničko pitanje
29. studenoga 2018. zatražio uvid u dugovanje, odgovor nisam dobio u zakonskom roku
10. siječnja 2019. grad ovrhom došao do novca
21. siječnja 2019. uz ispriku dobio traženu informaciju

E sad jel do mene ili bi dug svejedno bio naplaćen ne znam, ali Brodosplit baš ne voli plaćati komunalnu naknadu. Kupuješ Uljanik, a ne plaćaš komunalnu naknadu. Nije baš neka poruka”, napisao je Prkić.

I tako spominju se puste milijarde kuna koje bi kroz 10 godina u Uljanik uložio Brodosplit, a taj isti Brodosplit ne…

Objavljuje Jakov PrkićNedjelja, 10. veljače 2019.

Komentiraj