sramota

Dijete u invalidskim kolicima nije moglo proći zbog nepropisno parkiranog auta, redari odbili poslati pauka?!

Kampanja Split parkinga koja je pokušala senzibilizirati javnost na zaštitu prava osoba s invaliditetom očito nije zaživjela među Splićanima.

Najbolje to pokazuje fotografija parkiranih automobila parkiranih na vatrogasnom pristupu koji su tako onemogućili prolazak osobama u invalidskim kolicima.

Kako piše Dnevna doza splitskog nereda, na svojoj koži je to osjetila majka koja je sa svojim djetetom u invalidskim kolicima pokušala proći tim putem. Žena je vozače prijavila i zatražila da pauk premjesti njihova vozila, ali preko aplikacije je dobila odgovara da odbijaju premjestiti vozilo.

“Ništa gospođo tražite sponzorstvo Red bulla jer očito da drukčije ne možete u ovom kurcu od grada”, piše Dnevna doza splitskog nereda.

Za komentar smo zvali i Split parking i Prometno redarstvo Grada Splita. Split parking nam je potvrdio da prijava postoji, ali da je Prometno redarstvo odlučilo odbiti premještanje vozila. Iz Redarstva pak tvrde da oni nisu mogli ukloniti automobil jer se nalazio na privatnom vlasništvu.

Međutim, stanari zgrade s kojima smo razgovarali tvrde da, sve i da automobili nisu bili parkirani na vatrogasnom prilazu, parkiralište ispred zgrade nije privatno zemljište, nego se radi o zemljištu u vlasništvu stanara zgrade u kojoj se nalazi i 21 stan u vlasništvu Grada.

♿SPLIT – MENTALNO OŠTEĆEN GRAD♿Baš na lokaciji gdje je sniman promo video Split parkinga za podignuti svijest o…

Objavljuje Dnevna doza splitskog neredaUtorak, 15. siječnja 2019.

 

Komentiraj