30. svibnja

Divovska zastava, oružje i koncert: U Splitu se priprema velika proslava Dana branitelja

Za točno tjedan dana (u četvrtak, 30. svibnja) slavi se Dan hrvatskih branitelja grada Splita.

Proslava će početi u 8 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Lovrinac (Groblju branitelja te Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu). U 9 sati će biti održana misa u katedrali sv. Duje, a u 10 sati će biti položeni vijenci u Parku branitelja.

S pročelja Banovine bit će spuštena 22 metra duga hrvatska zastava, a u 10.30 sati na Branimirovoj obali bit će otvorena izložba “Borbene postrojbe grada Splita u Domovinskom ratu” i TT zbora HRVATSKE VOJSKE i MUP-a, koja će nakon četvrtka biti premještena u atrij zgrade Gradske uprave (od 31. svibnja do 7. lipnja 2019.).

Građani će imati priliku razgledati brodove Hrvatske ratne mornarice te borbena sredstva Hrvatske kopnene vojske i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Proslava ne može proći bez koncerta pa će građane na Rivi od 20 sati zabavljati grupa Nevera i rock grupa Vatra, a u 22 sata uslijedit će veličanstveni vatromet.

“Pozivamo sve Splićanke i Splićane na sudjelovanje u proslavi, da zajedno sa svojim braniteljima obilježe ovaj dan, a uživajući u vatrometu prisjete se i pravog Dana državnosti”, pozivaju iz Banovine.

Komentiraj