pješačka zona

Do sada su stanari Plinarske dobivali samo opomene, sada kreću kazne za parkiranje

Ima već nekoliko mjeseci kako je Plinarska ulica odlukom gradskih otaca postala pješačka zona, ali većina građana s ovim podatkom nije još upoznata ili namjerno ignorira odluke Grada. Komunalci su i danas imali pune ruke posla, a najavljuju i kako će se pauk službom boriti protiv onih najupornijih građana.

Kako su stanarima ove ulice iz Banovine poručili, u početku su se pisale opomene, dok se građani ne naviknu na novu regulaciju, a sada su započele i represivnije mjere kažnjavanja.

Podsjećamo, Plinarska ulica, potez od križanja s Kovačićevom do ulaza u parking, krajem lipnja je bez ikakve obavijesti građanima, obilježena kao pješačka zona. A upravo na tom prostoru obližnji stanari parkirali su svoje automobile, ali i dolazili ispred svojih kuća, pa se većina njih protiv ove odluke pobunila.

Pisala se peticija koju su potpisala čak 144 stanara Plinarske i okolnih ulica i koju su uručili Gradskom kotaru Varošu i na protokol u Banovinu. Usporedbe radi, u kotaru je za pobjedu na prošlim izborima bilo potrebno 150 glasova, a upravo je kotarsko vijeće donijelo odluku da Plinarska bude proglašena pješačkom, ali pod uvjetom da im se osiguraju besplatna parking mjesta.

GALERIJA: Kazne za parkiranje u Plinarskoj

To se nije dogodilo, već im se obećalo kako će se u sjedećim godinama raditi na realizaciji projekta parkinga na Kragića poljani.

Tražimo da se odluka o pješačkoj zoni ukine do izgradnje parkinga, rekao je jedan od inicijatora peticije Frane Peruzović, napominjući kako stanari nisu protiv proglašenja pješačke zone, ali žele da im se ponudi alternativa.

Predstavnici Gradskog kotara od Grada su zatražili da se stanovnicima ulica kojima je Plinarska jedini prilaz garažama i okućnicama, omogući besplatna ili barem jeftinija dozvola prolaska kroz ovu ulicu. Inicijatori peticije smatraju da je to smiješno, jer nemaju svi ni okućnice ni garaže, pa se time skoro pa ništa ne rješava.

I dok se dio stanara Plinarske buni, dio smatra kako je pješačka zona ipak dobro rješenje, te poručuju kako bi bilo dobro postaviti i pomične stupiće koje bi mogle spuštati samo osobe s invaliditetom.

Komentiraj