Svaka čast Nijemcima

Donacija iz Münchena ‘teža’ od one koju Grad i županija daju zajedno udruzi Anđeli

Dvadeset tisuća kuna donirala je Hrvatska katolička župa iz Münchena udruzi Anđeli, što je više novca nego ova udruga godišnje dobije od grada i županije.

Novac je štićenicima udruge uručio Marinko Vukman koji ove godine proslavlja 40 godina misništva.

Nije ovo prvi put da su vjernici prikupili novac za udrugu Anđeli, fra Marinko je tu čest gost. Njegova župa okuplja oko 10 tisuća Hrvata i jedna je od najvećih u Europi.

“Već sam ja nekoliko puta dolazio ovdje, a kako ove godine slavim 40 godina svećeništva odlučio sam posjetiti ovu udrugu i donijeti im svoj dar, znajući da su u potrebi i da im je svaka donacija dobrodošla. Upoznat sam s njihovim radom i pratim njihov život i borbu, ali i njihov humanitarni rad s djecom s najtežim invaliditetom i znam da su im potrebe velike i da ih treba podržati. Zapravo oni ne bi trebali oskudijevati ni u čemu,” kaže fra Marinko koji priznaje kako je situacija u Njemačkoj što se tiče ovakvih udruga puno uređenija. Iako tamo udruge dobivaju donacije,o njima ne ovise.

GALERIJA: Župa iz Münchena uručila donaciju "Anđelima"

“Oni to već godinama uspješno rješavaju, uvjeti su tamo sasvim drugačiji i to je riješeno na jednoj visini. Naši ljudi žele pomoći i rado se uključuju u humanitarne akcije.”

Fra Marinko priznaje i da ga druženje sa štićenicima udruge Anđeli posebno veseli, ali i otkriva da mu svaki put iznova otkrije radost život i zahvalu za njega.

Komentiraj