pripreme za festival

GALERIJA: Na Parku mladeži se radi punom parom, pogledajte kako će izgledati prostor za Ultru

Radovi na uređenju Parka mladeži koji će ove godine ugostiti festival elektronske glazbe Ultru polako, ali sigurno primiču se kraju.

Nije ni čudno je festival započinje idući tjedan od 12. do 14. srpnja, a ovaj prostor trebao bi ugostiti i milijunitog gosta Ultre. Nikad veća posjećenost najavljena je za šestu godinu festivala, a organizatori uvjeravaju kako je prostor Parka mladeži čak i bolja lokacija od Poljuda. Kako bilo, ugovor na sljedeće četiri godine na ovom prostoru je potpisan, pa nema druge nego ga hvaliti.

Postavljene su skele za pozornicu veličine rekordnih 1500 metara kvadratnih na kojoj će nastupiti najskuplji line up ikad. S dodatnim produkcijskim elementima, poput 1000 kvadratnih metara led ekrana, brojnih rasvjetnih tijela te specijalnih efekata, posjetitelje očekuje uistinu posebno sedmo festivalsko izdanje.

Zatvoren je pristup Turskoj kuli, čime je onemogućeno parkiranje u tom dijelu grada, a zbog toga su u okolnim ulicama nastale veće gužve i problemi oko parkinga. Srušio se i zid da bi stvorio novi ulaz na stadion na istoku. Sve to jasan je pokazatelj kako će Park mladeži dobiti novi izgled potreban da ugosti sve partijanere koji će već sljedećeg petka nahrupiti u naš grad.

GALERIJA: Opsežni radovi na Parku mladeži, uskoro će sve biti spremno za Ultru

Park Mladeži je veći za 15 000 kvadratnih metara od Poljuda, što predstavlja tri čak nogometna igrališta, a to daje nove mogućnosti organizatorima. Nova je lokacija udaljena samo kilometar od Poljuda, bliža je staroj gradskoj jezgri, okružena je brojnim hotelima, u blizini je shopping centra, velikog izbora restorana, parkinga za vozila te javnog prijevoza.

Centralni nogometni teren je istih dimenzija kao i na staroj lokaciji, ali je direktno povezan i okružen zelenilom što u konačnici otvara mogućnost korištenja 30 000 kvadratnih metara te povećanje kapaciteta za 55 000 posjetitelja.

Spektakularni vatromet koji je postao zaštitni znak festivala ULTRA Europe i ove će godine zapaliti splitsko nebo, a svojim jedinstvenim dizajnom od 360 stupnjeva, jedan je od glavnih i posebno uzbudljivih trenutaka svake festivalske večeri.

Zbog infrastrukture Parka Mladeži sprema se bolje iskustvo i VIP gostima jer će postojati posebni ulazi te direktan pristup ložama.

Komentiraj