Naslov je točan

Gdje ste bili prošle godine u ovo vrijeme?: Dani hrvatskog prinosa i zajedništva

Diljem Hrvatske danas se obilježava “Dan zajedništva, ponosa i sreće”,  a kojim se proslavlja obljetnica veličanstvenoga dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, svjetskih nogometnih viceprvaka iz Rusije.

Svoje heroje okićene srebrom na tisuće ljudi dočekalo je na trgovima u njihovim rodnim gradovima i mjestima, a ti dočeci koji su trajali i danima nakon finalne utakmice, bili su, usudili bi se reći, jedni od najvažnijih dana u povijesti Hrvatske.

Riječ je o inicijativi koju su pokrenuli izbornik hrvatske nogometne vrste Zlatko Dalić i Organizatori bez granica, a sve je krenulo u svibnju iz Vukovara, u kojem je održan 2. festival pod nazivom “Svi zajedno hrvatsko naj”, čiji je ambasador bio upravo izbornik Dalić.

Kako bi se prisjetili tog važnog datuma, u gradovima diljem Hrvatske danas se organiziraju proslave, a slavljeničko ozračje vlada i u Splitu. Od 17 sati je počeo slavljenički program na Rivi, a netko se u tom sveopćem slavlju malo zaigrao tipkovnicom. Naime umjesto natpisa “Dani hrvatskog ponosa i zajedništva”, napisao je “Dani hrvatskog prinosa i zajedništva”. Da nije lapsus potvrđuje nam i natpis na engleskom jeziku (očito je korišten google translate).

Pogledajte sami.

Foto: Splitski dnevnik

U 20:30 sati  kreće projekcija filma s prikazom dočeka Hrvatske reprezentacije iz Splita, a za kraj će hitovima Splićane i njihove goste rasplesati grupa Best.
Za sve one koji neće biti dio organiziranog spektakla u svojim gradovima posebnu emisiju, naziva “Kako smo dočekali vatrene” od 21 sat emitirat će HRT2 uz Zlatka Dalića i brojne goste te javljanja uživo iz hrvatskih gradova.

Komentiraj