pripreme za advent

Gdje za Novu?: Uskoro ćemo znati tko će nas zabavljati za doček, a moći ćemo i “otklizati” u Novu godinu

Ljeto je završilo i sada dolazi doba za ono neizbježno pitanje “gdje ćeš za Novu”. Pa oni Splićani koji će ove godine ostati u gradu za vrijeme blagdana, sva događanja bi mogli znati već krajem ovog mjeseca.

Naime, splitska Turistička zajednica je već sada raspisala dva važna natječaja, za organizatora Novogodišnjeg dočeka, ali i za jednu ovogodišnju novinu – Klizalište u Đardinu.

Tako će se nakon prošlogodišnjih adventskih događanja, na ovom prostoru po ugledu na Zagreb nalaziti klizalište. Natječaj za sve zainteresirane traje još 10 dana, a za organizaciju će se osigurati 400 tisuća kuna.

Oni koji se žele natjecati moraju dostaviti detaljan opis programa i financijsku ponudu, a moraju imati i iskustvo od najmanje 3 godine organizacije istih ili sličnih manifestacija.

Uz to, prijavitelji ne smiju biti dužni Gradu Splitu, a uz zadužnicu ide i jamstvo osobnom imovinom.

Adventske kućice i sve ono što je bilo prošle godine bit će i ove na prostoru Đardina, a klizalište je tek dodatak tome.

“Klizalište će biti dio adventskih zbivanja kao u Zrinjevcu i to će biti jedna od novitada za vrijeme adventa. Klizalište će biti poput staza između kućica i dodatna ponuda Splićanima i turistima za vrijeme božićnih blagdana”, kaže nam Alijana Vukšić.

Raspisan je i natječaj za prikupljanje ponuda za izbor organizatora koncerta “Dočeka Nove godine 2020.” koje mogu podnijeti pravne i fizičke osobe.

Organizator je dužan osigurati sljedeće:

A. program osmisliti na način da prati nove trendove u domaćoj i stranoj glazbi, uz nastupe estradnih zvijezda i renomiranih glazbenika, B. pozornica, rasvjeta i razglas moraju biti dio ponude i osmišljeni na sofisticiran način, C. prostor za VIP goste, D. vatromet u trajanju od 5 minuta, E. obaviti sve ostale potrebne radnje za sigurno i legalno održavanje manifestacije, F. trajanje programa je od 31. 12. 2019. u 21 sat do 1. 1. 2020. u 2 sata.

Turistička zajednica grada Splita će, u suradnji s Gradom Splitom, osigurati financijska sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna brutto za sufinanciranje dočeka. Organizator je slobodan u svojoj ponudi predstaviti program dočeka Nove godine, koji premašuje iznos iz točke ovog Poziva, u tom slučaju je dužan prekoračenje financirati iz vlastitih izvora (sponzorska sredstva i sl.)

Turistička zajednica grada Splita će, u suradnji s Gradom, odabranom organizatoru bez naknade osigurati i dopustiti korištenje javne površine na kojoj će se doček odvijati.

Uz brojne potvrde koje slijede u ovakvim natječajima, ponuditelj treba dostaviti i potvrdu Upravnog odjela za financije Grada Splita da ne postoji dospjelo dugovanje prema Gradu Splitu po bilo kojoj osnovi, potvrdu Turističke zajednice grada Splita (Ured za iznajmljivače) da ne postoje dospjela dugovanja prema Turističkoj zajednici, dokaz da organizator ima najmanje 3 godina iskustva u organizaciji istih ili sličnih manifestacija (dokaz potvrda organizatora manifestacije), izjavu da će ponuditelj u slučaju odabira dati garanciju za dobro izvršenje ugovora u vidu bianco zadužnice solemnizirane po javnom bilježniku, s osobnim jamstvom odgovorne osobe ponuditelja, i to u visini ugovorene vrijednosti.

Kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda, a sve ovisi i o bodovanju jer će odabrana biti ponuda koja ostvari najveći broj bodova prema definiranim kriterijima.

Rok za podnošenje ponude je 19.09. 2019. godine.

Iako je natječaj završen 19.09. ponuditelj još nije odabran, jer se čeka odluka Turističkog vijeća. Tko će biti organizator Novogodišnjeg dočeka na Rivi znat će se nakon završenog natječaja za klizalište u Đardinu.

Komentiraj