53 točke

Gradsko vijeće: Rasprave će biti oko komunalnog reda, sanacije Marjana, radu gradonačelnika, utakmice reprezentacije u Splitu,…

Komunalni red ili točnije produženje radnog vremena ugostiteljima u centru grada do 2 sata ujutro, utakmica reprezentacije u Splitu , imenovanje ravnateljice knjižnice Marka Marulića, početak mandata novog intendanta splitskoga HNK Srećka Šestana, izvješće o radu gradonačelnika, izvješće o sanaciji Marjana, tek su dio od ukupno 53 točke današnjeg Dnevnog reda splitskoga Gradskog vijeća. Maratonska sjednica mogla bi potrajati dugo u noć. Banovina je još jednom je pokazalo da im organizacija sjednica nije jača strana.

Na samom početku sjednice vijećnici su održali minutu šutnje za tri nedavno preminula gradska vijećnika, Josipa Gotovca, Veljana Radojkovića i Anđelka Gabrića.

HNS-ovci su u vijećnici dobili novo lice, Srđana Gjurkovića koji je zamijenio svog stranačkoga kolegu Gorana Kovačevića, a znajući za rad Gjurkovića kako u prijašnjim sazivima vijeća, tako i u Saboru očekujemo dobru raspravu sa vrha stola, naravno koliko koalicija dopušta.

Klubovi su današnju sjednicu željeli dopuniti još nekim točkama jer im ovo predloženo nije bilo dovoljno, mogu oni u vijećnici biti do sutra, kave ima, klima radi, pa su usvojili i točku o odobrenju rušenja objekata u tijeku sezone na prostoru iza nove bolnice, uređenje trga Šperun, hotela Blue Iris, koje su usvojene jednoglasno,  ali  i prijedlog o osnivanju Zaklade solidarnost za oboljele na prijedlog MOST-a koji je prošao, unatoč što su vladajući  objasnili potrebu da o njoj prvo raspravlja Socijalno vijeće. Poslušati će se i točka o realizaciji hospicija Matošić. Na dnevnom redu naći će se i otkup prostora na Kili za uređenje dječjeg vrtića i to po hitnom postupku kako bi se prostor što prije počeo uređivati. Vijećnici će ujedno dati i zajedničku izjavu kojom bi se usuglasili svi klubovi, a vezano za odigravanje utakmice Mađarska – Hrvatska u Splitu.

Komentiraj