reakcije nakon sastanka

HDZ objavio sliku reprezentacije uz poruku “Vidimo se na Poljudu”, SDP: “HDZ-ovci Splitu opet uvalili lažnjak”

Nakon višesatnog sastanka na Poljudu, oglasili su se iz splitskog SDP-a priopćenjem. Istodobno se na Facebooku oglasio i splitski HDZ.

“Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je bez da trepne kapitulirao pred stranačkim kolegama iz Hrvatskog nogometnog saveza i prevario Gradsko vijeće Grada Splita. Nogometna utakmica između Hrvatske i Mađarske odigrat će se u Splitu, bez da smo dobili ispriku HNS-a zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i HNK Hajduku, koju je u usvojenoj Izjavi zatražilo Gradsko vijeće.

Na isprici HNS-a jedini je inzistirao Klub vijećnika SDP-a. Isprika bi bila priznanje krivnje i odgovornosti od strane HNS-a i preduvjet za zdravu komunikaciju i pozitivne promjene u hrvatskom nogometu. To pokazuje da nema stvarne dobre volje HNS-a i da danas na sastanku predstavnika Grada Splita, Hajduka i HNS-a nije napravljen pravi korak prema ozdravljenju hrvatskog nogometa, već su HDZ-ovci Splitu opet uvalili lažnjak.

Sad je sasvim jasno da cijela ova HDZ-ova parada ima za glavni cilj predizborno pojavljivanje Prve navijačice Kolinde Grabar Kitarović na utakmici između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Prava namjera Andre Krstulovića Opare i HDZ-a nije ni bila da se poštuje Izjava Gradskog vijeća, već da HDZ-ovci HNS-u omoguće da se ‘opere’ s tek par ispraznih kurtoaznih rečenica o ‘komunikaciji’, ‘nagovještaju’ i ‘dinamičkom planu’. Pranjem svog prljavog unutarstranačkog rublja na mini-saboru HDZ-a na Poljudu HDZ-ovci su još jednom ponizili i osramotili Split”, stoji u priopćenju SDP-a koje potpisuje Goran Kotur.

S druge strane, u HDZ-u Split očito su zadovoljni dogovorenim. Nećemo dužiti jer slika govori više od tisuću riječi. Naime, stavili su na svoj zid sliku reprezentacije i napisali “Vidimo se u Splitu!”

Foto: Facebook/ HDZ Split
Komentiraj