minimum minimuma

Hitna iznenađena malim brojem intervencija: “S obzirom na broj ljudi, ovo je nevjerojatno”

Samo 8 intervencija zabilježila je na posljednjoj večeri Ultra festivala splitska Hitna služba od čega su dvije intervencije bile “u prazno”, tj. nitko nije nađen, kaže Miho Sušić voditelj prijamno-dojavne jedinice Hitne pomoći u Splitu.

Niti jedan slučaj nije bio zbog konzumacije droge, većina primljenih su bili u alkoholiziranom stanju.

“S obzirom na broj posjetitelja na Ultri, ove brojke su nevjerojatne. Šest osoba je odvezeno u bolnicu, od toga 4 osobe na interni prijem, jedna zbog srčanih problema i tri intoksikacije, a dvije osobe završile su na hitnom-kirurškom, a riječ je o manjim traumama”, kaže doktor Sučić dodajući kako su ove brojke iznenađujuće s obzirom na to da je večeras na Parku mladeži bilo najviše posjetitelja u posljednje tri večeri.

Iznenađujući je i podatak da nitko od primljenih nije imao problema vezanih uz konzumaciju droge s obzirom na to da je policija privela oko 100- tinjak osoba povezanih s distribucijom opojnih sredstava.

“Što se droge tiče problema s osobama koji imaju simptome konzumacije droge je svake godine sve manje i manje i mislim da je rad policije na zavidnoj razini. Možda je i bilo osoba pod utjecajem droge, ali one nisu trebale našu pomoć, uglavnom su pacijenti bili zaprimljeni zbog prekomjerne konzumacije alkohola. To su mlađe osobe koje su došle kako bi se zabavili i opustili, nisu agresivni, pa se s njima i ugodno osjećate”, kaže Sušić i dodaje kako im posao u posljednja tri dana nije bio težak jer nije bilo posla.

“Zašto, ne znam, nemam pravi odgovor, ali svake godine je sve manje posla oko Ultre. Nemamo riječi i mi smo prezadovoljni.”

Podsjetimo kako je Ultru u posljednje dvije večeri posjetilo oko 60 tisuća partijanera, a liječnici Hitne medicinske pomoći i u subotu navečer imali su tek osam intervencija, no četiri poziva pokazala su se lažnima tako da je sinoć bilo najmanje intervencija u proteklih sedam godina koliko se ta manifestacija održava u Splitu.

“Ovo je zaista minimum minimuma za sve ove godine. Od četiri osobe koje smo odvezli u bolnicu dvije su završile na pedijatriji, no ne radi se o djeci već o mlađim punoljetnicima koji imaju 17,5 godina, jedna osoba je zbog srčanog problema na internom odjelu, a jedna zbog promjene ponašanja na odjelu psihijatrije. Unutar stadiona odradili smo 200 pregleda, ali to su doslovno bile minorne stvari, pregledi koji traju minutu ili dvije”, rekao je Miho Sušić.

Komentiraj