žalio se point

I dalje ništa od famozne Lovrinačke ceste: Gradu zabranjeno raspisivanje novog natječaja

Kila još neko vrijeme neće vidjeti sada već slavnu Lovrinačku cestu, jer je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila žalbu tvrtke Point na poništavanje natječaja od strane grada Splita. Sada je i novi natječaj poništen što ukupno čini tri od početka godine.

Državna komisija je izdala rješenje u kojem Gradu Splitu privremeno zabranjuje raspisivanje novog natječaja za ceste na Kili jer se (ne)namjerno nije očitovao o izricanju privremene mjere. Štoviše, zanimljivo je kako je Grad Split u plan nabave već uvrstio novi natječaj.

Grad je u listopadu prošle godine pokrenuo postupak javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji prometnica za pristup naselju Kila – Lovrinačka ulica – faza 1, Put Vrborana 1, Put Vrborana 2, Put Kile sjever i rekonstrukcija raskrižja Lovrinačke i Vukovarske ulice. Vrijednost radova je približno 16 milijuna kuna s PDV-om.

I Banovini bi već odavno trebalo biti jasno da Point svojim žalbama ozbiljno usporava važan gradski projekt, ali osim što je malo uzrujao odgovorne u Banovini, ovom dugogodišnjem koncesionaru Grada očito će se u ovom slučaju dati samo packe po prsima.

Dogradonačelnik Nino Vela izgledao je vrlo uzrujano prije dva mjeseca, ali ništa konkretno nije napravio osim što je unatoč upozorenju Državne komisije ponovno raspisao natječaj.

Zanimljivo je kako Banovina nije našla interesa da ni nakon devet godina rješavanja imovinsko pravnih pitanja napokon ovaj projekt dovede do kraja.

“Ova cesta je neophodna, inzistirali smo na njoj i kada je bila prijašnja vlast prijašnja vlast, požurivali smo promjenu projektne dokumentacije, jer se sve poslije devet godina čekanja trebalo ponovno raditi. Mi u kotaru nemamo ni pravnu ni financijsku snagu, jedino što možemo je apelirati, jer je ova cesta koja je u ovom profilu stara 60 godina nije više primjerena”, kaže nam predsjednik GK Mejaši Vice Mihanović.

Jasno je već odavno stanarima Kile da od ove ceste neće biti ništa, a Mihanović upozorava kako je to problem u većini kvartova u Splitu, gdje se stanogradnja uvijek radi prije komunalne infrastrukture.

“U takvim slučajevima ispaštaju starosjedioci, bilo da se radi o Mejašima ili drugim krajevima grada”, kazao je Mihanović.

Komentiraj