skup u splitu

Ispred HNK se okupilo stotinjak roditelja s djecom, došli su podržati Wakefielda u “borbi” protiv cijepljenja

Bivši britanski liječnik i jedan od najvećih protivnika cijepljenja Andrew Wakefield gostuje danas u Splitu.

Wakefield je u Split stigao kako bi sudjelovao na skupu povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o osobama oštećenim cjepivom.

Ispred HNK-a se tako u subotu poslijepodne okupilo 100injak ljudi koji su javno došli podržati bivšeg liječnika i svima dati do znanja koliko su protiv cijepljenja djece. Među okupljenima je najviše roditelja s djecom, a okupljanje nije htio propustiti ni Ivan Pernar.

Transparenata ima svakojakih. Neki od najzanimljivijih natpisa su “Stop kažnjavanju”, “Ovo  su naša djeca”, “Mama i tata odlučuju”. Na pojedinim su istaknute nuspojave cijepljenja.

GALERIJA: Održan prosvjed protiv cijepljenja, glavna "faca" bio Pernar

Okupljeni traže da cijepljenje bude preporuka, a ne obveza i da roditelji sami, bez ikakvih popratnih sankcija, mogu odlučivati o zdravlju i budućnosti svoje djece.

Splitski i hrvatski liječnici, znanstveni novinari i brojni znanstvenici oštro su se protivili ovom skupu naglašavajući kako Andrew Wakefiled dolazi upravo onda kad je Split u opasnosti od epidemije ospica do koje je došlo zbog pada procijepljenosti djece.

Komentiraj