ukupna šteta 800.000 kuna / Iz KBC-a Split nestali medicinski aparati: ravnatelj sve prijavio policiji koja provodi istragu

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon što je preuzeo dužnost ravnatelja bolnice, Ivo Jurić je naložio reviziju kojom je ustanovljeno da nedostaju neki aparati

28.9.2016.
14:56
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog nestanka medicinskih aparata iz KBC-a Split, a podnio ju je ravnatelj bolnice Ivo Jurić koji je tu informaciju potvrdio Hini.

Do otkrića o nestanku aparata došlo se nakon što je u toj bolnici napravljena revizija, koju je naložio ravnatelj Jurić po dolasku na tu dužnost. Revizijom je otkriveno da određenih medicinskih aparata nema, iako se vode na spisku bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Detaljne podatke vam ne mogu davati, a mislim da se takve stvari i ne trebaju znati dok odvjetništvo sve ne provjeri. Neke stvari u bolnici moram raščistiti. Ne želim dizati paniku i gužvu, ni nekoga optuživati, ali pomalo čistim situaciju", kratko je kazao Jurić.

Mediji su u srijedu objavili da je iz splitske bolnice nestalo nekoliko aparata među kojima je endoskopska oprema i stari RCP uređaj, dok je preostali dio opreme rashodovan. Isto tako navode da postoje računi za servis opreme koja nije pronađena u bolnici te da je nestao dio informatičke opreme i umjetničkih slika pa se ukupna materijalna šteta navodno procjenjuje na oko 800 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo