"velika opasnost"

Jedno od najvećih raskrižja u Splitu nema dopunsku strelicu, gradske službe okreću glavu: “Tu su zadnji put nesretnu ženu izvlačili iz vozila punih 45 minuta!”

“S obzirom da smo na svakoj dosadašnjoj sjednici gradskog kotara Trstenik u zapisnik naveli problem skretanja u lijevo iz smjera Velebitske ulice na Poljičku cestu (smjer prema centru grada) i s tim činom više puta obavijestili gradske službe, a od istih nismo dobili nikakav odgovor, moram o ovom problemu obavijestiti medije”, poručio je danas Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik.

Radi se o jednom od najvećih i najprometnijih križanja u Splitu, pogotovo za vrijeme turističke sezone.

Barbir tvrdi da je se s obzirom na to da dva prometna traka prometuju put juga Velebitskom ulicom, a ne postoji dopunska strelica na skretanju iz Velebitske ulice na Poljičku cestu, riječ je o velikoj opasnosti za sve sudionike prometa s možebitnim smrtnim posljedicama u budućnosti.

“Zadnja prometna nesreća se na tom križanju dogodila ljetos, gdje su nesretnu ženu izvlačili iz vozila punih 45 minuta. Na sreću nitko nije poginuo. I prije, a i poslije toga događaja smo o problematici obavijestili gradske službe, međutim odgovor nismo dobili, a kamo li rješenje. Kao primjer sličnog križanja, navodim križanje Velebitske i Vukovarske ulice (oko 400 metara iznad navedenog križanja) gdje je u prometnoj nesreći žena izgubila život, jer dopunska strelica nije radila. Naknadno je taj problem uklonjen, ali ljudski život je nepovratno izgubljen”, navodi se u priopćenju.

Predsjednik GK Trstenik citira i zakon koji daje pravni temelj za uvođenje dopunske strelice i postavlja pitanje: “Zar je potrebno da netko pogine prije nego odgovorne službe započnu raditi svoj posao?”.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Komentiraj