pješaci brži od automobila

Kako izgleda nova regulacija prometa: U trajektnoj luci velike gužve, Zvonimirova gotovo prazna

U utorak je krenula dugo najavljivana nova regulacija prometa kroz Trajektnu luku. U prvi mah je došlo do očekivanih zastoja i nesnalaženja vozača, ali nakon par dana se pokazuju rezultati ove odluke.

Automobili Zvonimirovom ulicom prolaze samo jednim smjerom i u dva traka stižu u trajektnu luku, a zatim prelaze preko Jadranskog mosta, gdje nastaju i najveće gužve.

U petak popodne u Zvonimirovoj ulici nije bilo kolona na koje smo navikli, međutim, u luci je nastala velika gužva.

“Kad se ide iz Ulice slobode u Zvonimirovu, čini mi se da crveno traje duže nego inače. Kroz Zvonimirovu nema nikakvih problema, ali sam izašla iz auta prije vrimena u luci i išla pješke jer se u koloni blizu Gata svetog Petra skoro nismo ni mrdali. Auti su kasnije krenili, ali ja sam sa stvarima, čini mi se, bila brža”, kazala je Anita  i zaključila je će biti brža ako hoda, nego ako se vozi u automobilu.

“Nikad brže nismo prošli niz Zvonimirovu. Krenuli smo s Brda u 15:30 sati da uhvatimo trajekt za Supetar koji je u 16:45. Na kraju smo došli u luku za 15 minuta i imali vremena i kavu popit. Odlično je što su raskrčili Zvonimirovu prema trajektnoj i stavili jednosmjernu”, kazala nam je zadovoljna Splićanka koja je ovaj put na trajekt stigla bez stresa.

Komentiraj