'zle namjere' / KBC Split: Inspekcija Ministarstva zdravstva završila provjeru medicinske dokumentacije

Image
Foto: Miranda Čikotić/Pixsell

U anonimnom se pismu tvrdi da se prijavljeni liječnik žalio kako mu je mala plaća da bi obavio sve što je potrebno

31.1.2020.
11:31
Miranda Čikotić/Pixsell
VOYO logo

Inspekcija Ministarstva zdravstva završila je provjeru u splitskom KBC-u, gdje je istraživala stavke iz anonimnog pisma o navodnoj nestručnosti i nesavjesnom liječenju, kao i o četiri smrtna slučaja za koje se optužuje liječnik Odjela kardiokirurgije, doznaje se u splitskoj bolnici.

Inspekcija Ministarstva zdravstva u bolnici je u ponedjeljak i utorak provjeravala medicinsku dokumentaciju operacija koje se spominju u anonimnom pismu, potvrdio je Hini čelni čovjek splitske bolnice Julije Meštrović. "Obavili su svoje razgovore i sada čekamo njihova izvješća", kazao je Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija je na Odjel kardiokirurgije KBC- a Split stigla je nakon što je u bolnici zaprimljeno anonimno pismo u kojem se navelo 25 operacija tijekom kojih je ugrađivan manji broj premosnica nego što je bilo potrebno.

Prema navodima iz pisma, premosnice su navodno ugrađivane na pogrešne arterije zbog kojih je kod pacijenata došlo do srčanog ili moždanog udara, uslijed čega su preminuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U anonimnom se pismu tvrdi da se prijavljeni liječnik žalio kako mu je mala plaća da bi obavio sve što je potrebno, dok neke postupke nije radio jer mu se nije dalo, kao i da neće stići sve obaviti jer ga čeka društvo za kartanje.

Nakon otkrića pisma uprava bolnice odmah je formirala povjerenstvo koje je započelo izvanredni unutarnji nadzor. Sedam liječnika splitske bolnice provjerava navode iz anonimnog pisma u kojem se ističe nestručnost i nesavjesno liječenje, te navodna četiri smrtna slučaja za koje se optužuje tamošnji kardiokirurg. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava bolnice smatra kako je cijeli slučaj "zlonamjerno upućen prema KBC- u" i podsjeća da su u proteklih godinu dana, od kada su se pojavile "određene devijacije na Odjelu kardiokirurgije", na vrijeme reagirali tako što su postavili novu upravu, doveli kolege mentore iz Zagreba, a u proces operacija uključili i mlade liječnike.

Drže kako se radi o internim sukobima zbog kojih prvenstveno štetu trpi bolnica, ali i pacijenti. Potencijalnim pacijentima su poručili kako im jamče da u KBC-u Split mogu dobiti kvalitetnu kardiokiruršku skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim tog slučaja već je prethodno jedan liječnik istog odjela prijavljen za primanje mita.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike