prijeti im otkaz

KBC Split protiv liječnika koji neopravdano izostaju s posla

Ravnateljstvo KBC-a Split pokrenulo je “rat” protiv onih liječnika koji vole izostajati s posla bez opravdanja, ili pak napuštati svoje radno mjesto prije isteka radnog vremena. A takvih ima i to više nije ni tajna.
Neki od njih izostaju opravdano, zbog obaveza na Medicinskom fakultetu primjerice, neki pak odlaze zbog vještačenja sudskih predmeta, a neki jednostavno zato jer – mogu. Od “bauljanja” hodnicima draže im je otići kući ili na ručak u neki od obližnjih restorana (jedan od tih, izvan kruga bolnice, posebno je popularan među liječnicima).
Zbog toga je ravnateljstvo KBC-a Split, na čelu s prof. dr. Ivom Jurićem, donijelo trajnu odredbu po kojoj se svi liječnici moraju ujutro prilikom dolaska na posao potpisati i doći na jutarnji, “prijavni” sastanak, a svoj potpis moraju dati i poslijepodne na tzv. odjavnom sastanku, piše Slobodna.
Jutarnji sastanci Stručnog kolegija, klinika, odjela i zavoda dužni su započeti najdalje pola sata poslije početka radnog vremena, a odjavni sastanci moraju biti organizirani najkasnije pola sata prije kraja radnog vremena. Na tim su sastancima dužni biti svi liječnici koji rade na toj klinici, zavodu ili odjelu i glavna medicinska sestra.Ova odluka ravnateljstva splitske bolnice naišla je na negodovanje dijela liječnika. Pridržavaju li se liječnici ove uredbe, upitali smo ravnatelja bolnice.
“Nikakve pobune nema, ujedno nemam nikakve informacije da kolege izbjegavaju potpisati svoj dolazak na sastanke, a ako bude onih koji će stalno opstruirati ovu odluku, odnosno bude li onih koji se ne žele potpisivati, oni će biti sankcionirani”, kaže prof. dr. Jurić.
A te sankcije baš i neće biti blage.
Više pročitajte OVDJE

Komentiraj