Lopovi, lopovi - odzvanja stožerom

Kerum: "To nije pobjeda, to je sramota! Ukrali su mi glasove!"

Nezadovoljstvo rezultatima je eufemizam za atmosferu koja vlada u stožeru izbornog gubitnika Željka Keruma. Dok stožerom odzvanja “lopovi, lopovi”, Kerum inzistira da je pokraden, da mu je ukradeno više od 11 posto glasova, te da je on moralni pobjednik u utrci za splitskog gradonačelnika:
“Dragi  prijatelji, još jednom se zahvaljujem svima koji su sa mnom bili u ovoj borbi za splitskog gradonačelnika. Mi smo uvjerljivo vodili svo ovo vrijeme i imali smo uvijek prednost od 3, 4 tisuće glasova. Večeras su oni moje listiće prekrižili, proglasili ih nevažećim, 11 posto glasova i to je neviđeno. Sram ih bilo! Najavili su da će na silu dobit. Neka oni rade kako misle da je pravo, ali ne može to tako proći, narod ne voli  nepravdu, jasno je ovdje, 11 posto nevažećih listića. Ja sam bio upozoravan zadnjih dana da će bit krađe, i angažirali smo mi naših 300 promatrača. I naši ljudi su bili tamo. Večeras u 19 sati kad sam bio ovdje, bili su svi mediji, tada sam rekao da ćemo tražiti kontrolu svega. Ja vam tvrdim da je 90 posto listića koji su zaokruženi za mene proglašeni nevažećim. I to je njihova pobjeda i neka guštaju u njoj! To nije pobjeda, to je sramota!
Našim promatračima nisu dozvolili da listiće broje, sram ih bilo! Al nema veze, neka tako bude kako je, ali mi ćemo inzistirat pravno na ponovnom brojenju listića. Zna sam šta će se desit. Sram ih bilo šta su napravili! Ovo nije dobiveno, ovo je oteto! Ja sam moralni pobjednik, oni morala nemaju, ali nema veze, mi ćemo se nastavit družit večeras. Ovo nije poraz!”
Zahvaljujem se svima od srca i od duše!”

Komentiraj