van gabarita

Komunalci u akciji: Naplaćena kazna No stressu, naloženo uklanjanje štanda i jelke

Na prijavu građana splitski komunalci su naložili uklanjanje štanda i jelke ugostiteljskog objekta No stress koji se nalazi na Narodnom trgu. Ujedno je i naplaćena kazna vlasniku, te je zatraženo da dozvoljeni štand i jelku vrati u određene gabarite.

“Na prijavu građana izdan je prekršajni nalog i ispisana kazna. Naime, iako je Grad dozvolio objektu postavljanje štanda i jelke, dopuštenje se odnosi samo na prostor unutar postojećih gabarita ugostiteljskog objekata”, potvrdio nam je šef splitske komunale Damir Ordulj i dodao da vlasnik štekat i jelku može vratiti, ali samo u gabaritima svog objekta, što znači i pomicanje nekoliko stolova istog ugostiteljskog objekta.

A ovaj, jedan od prvih većih pothvata splitskih komunalaca došao je na prijavu Bojana Ivoševića koji je, kako sam kaže, prvi put zbog ilegalnog širenja štekata ugostitelja pozvao komunalce.

“Iako su od gradonačelnika za samo 1240 kn za mjesec dana dobili dozvolu postaviti ugostiteljsku pokretnu napravu unutar granica štekata, oni su odlučili ne ukloniti niti jedan stol već pohlepno napravu izbaciti bez dozvole na javnu površinu. Ako su oni u stanju tražiti odštete od aktivista po 50.000 kn, vjerujem da će Grad Split iskoristit mogućnost i naplatiti im maksimalnu kaznu (5000 kn za obrte ili 10000 kn za tvrtku + 2000 kn za odgovornu osobu) i tako poslati poruku da želi red u gradu. Da li ikoga čudi da je navedeni bistro član Udruženja ugostitelja Split?“, napisao je Ivošević na društvenim mrežama.

Foto: Facebook
Komentiraj