iz kopilice u luku

Krenuo je splitski “metro”, prva vožnja kasnila

U 10 sati i 11 minuta trebao je krenuti prvi “metro” s “kolodvora” u Kopilici. Prva vožnja je ipak kasnila tri minute, pa je vlak krenuo u 10.14 sati.

Nakon četiri minute vožnje vlak je bio na željezničkom kolodvoru.

Koordinator splitske gradske željeznice Srećko Gluić prije kretanja vlaka kazao je naglasio da bi premještanja željezničkog kolodvora iz trajektne luke bilo loše, ali o tome će odlučiti Grad.

Karta za “metro” će vrijediti 75 minuta, a u tom vremenu će se moći koristiti i za Prometove autobuse. Karta za prvu zonu će koštati 11 kuna.

GALERIJA: Pogledajte kako izgleda vožnja splitskim “metroom”

Prvoj vožnji vlaka prisustvovao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zajedno sa svojim zamjenicima i županom.

“Ovo je povijesni dan jer u Split donosimo novu uslugu za građane  i turiste. Željeznica koja je gotovo zamrla na području Splita je oživjela na najbolji mogući način, tako što se uključila u javni gradski prijevoz”, kazao je Nino Vela.

“Pitali su neki je li ovo danas povijesni dan, nemojmo dramatizirati, ovo je samo prvi korak nečega što ćemo u idućim godinama morat ostvariti, radi kvalitetnijeg života naših sugrađana, govorimo o 300 tisuća ljudi koji gravitiraju gradu Splitu”, kazao je splitski gradonačelnik te dodao da se proveo cijeli niz mjera “da bismo imali kvalitetniji  promet i rasteretili centar grada”.

Parkiralište na Kopilici će se za osobne automobile naplaćivati pet kuna, kazao je Vela.

Komentiraj