gdje je zapelo?

Laže li gradonačelnik ili ne zna kako mu službe rade?

Iako je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u ponedjeljak na Tematskoj sjednici o upisu posebnog pravnog režima zaštićenog područja “park-šuma” u katastar i zemljišnu knjigu za sve čestice u obuhvatu Park-šume Marjan vijećnike obavijestio kako je Županiji poslao dokumentaciju, danas ga je na sjednici Županijske skupštine demantirala Marija Vuković, županijska pročelnica za komunalne poslove, komunalnu infrastrukturu i zaštitu okoliša.

Ona je kazala da su tek jučer zaprimili zahtjev Grada Splita o upisu posebnog pravnog režima u katastar i zemljišne knjige svih čestica u obuhvatu Park šume Marjan.

“Doista je jučer zahtjev grada Splita došao mailom, reagirala sam odmah, jer dokumente nisam mogla otvoriti i uputila sam ga na protokol i mi ćemo postupiti po njihovom zahtjevu”, kaže pročelnica odgovarajući na pitanje Igora Skoke, vijećnika stranke Pametno.

To pak znači da ili gradonačelnik ne zna da mu službe baš ne rade po zacrtanom hodogramu ili je na brzinu pokušao napraviti nešto što je već rekao da je napravljeno. Možda je i zaboravio jer je nakon tri sata bespotrebne rasprave vijećnike izvijestio kako je grad u posjedu dokumenta iz 2012. godine s temeljitim popisom svih čestica i kartama.

“U ovom popisu koji je izradila županija, koja je tada i danas temeljem Zakona nadležna za upis pravnog režima u Park šumi Marjan, taj dokument su naše službe temeljito pročistile. Temeljem vašeg zaključka gradske službe su napravile sljedeće.

Na osnovu ovog dokumenta napravio sam poziv za dostavu ponude izrađivaču za reviziju ovog dokumenta. Nakon te ponude potpisao sam narudžbenicu za reviziju ovog dokumenta, uputio sam pismo ministru Čoriću ‘predmet upis pravnog režima za Park šumu Marjan’ u kojemu tražim da mi napravi reviziju i najavljujući nakon revizije dopune iste.

Ministarstvo prostornog planiranja ukazuje da isti predmet mora obrađivati nakon evidentiranja Županija i on se tamo i uputio. Sjednicu ste organizirali, a niste pitali što je do sada napravljeno. O svemu ste pričali, ali ne i o upisu pravnog režima”, rekao je vijećnicima splitski gradonačelnik, ali izgleda da unatoč 500 zaposlenih u Banovini neke stvari ipak prođu ispod radara.

Komentiraj