premijera 3. listopada

“Lažeš, Melita” premijerno u Gradskom kazalištu lutaka

Predstava “Lažeš, Melita” prva ovogodišnja premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će održana 3. listopada 2019. u 19 sati.

Prema kultnom romanu Ivana Kušana dramatizaciju potpisuje Ivana Vuković, a redatelj predstave je Ivan Plazibat. Redatelju je ovo treća suradnja s Gradskim kazalištem lutaka, a nakon dva nova teksta iz pera Olje Savičević Ivančević “Moj prijatelj Mačkodlak” (2015.) i “Šporki Špiro i Neposlušna Tonka”, Plazibat na scenu GKL-a donosi klasik hrvatske književnosti za djecu.

Roman za djecu “Lažeš, Melita” objavljen je 1965. godine otkada je doživio mnoga izdanja i postao nezaobilazna književna točka svakom školarcu u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Domaćoj i međunarodnoj popularnosti romana značajno je pridonijela i kultna serija iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Uspješne su bile i mnoge kazališne adaptacije, a ovo će bit će prva na splitskoj sceni. Iako je od prvog izdanja prošlo više od 50 godine, roman Lažeš, Melita još uvijek je svjež, suvremen i uvjerljiv, blizak svakoj novoj generaciji, i s pravom se naziva suvremenim klasikom.

Djevojčica Melita svojom bujnom maštom izluđuje roditelje, brata i prijatelje. Neprestano nadograđuje i preoblikuje događaje koji su se stvarno zbili i izmišlja nove. Kad jednog dana Melitina mama, također zbog nečije malene laži, otputuje iz grada, tata i brat isplaniraju urotu kojom će je odlučiti od tolikog izmišljanja.

Suradnik za scenski pokret je Damir Klemenić, originalnu glazbu i songove potpisuje Saša Antić, scenograf je Slaven Raos, a kostimografkinja Ana Marin.

U naslovnoj ulozi ćemo gledati Ana Mariju Veselčić, a ostale uloge tumače Tvrtko Štajcer, Branimir Rakić, Sara Ivelić, Ivan Medić, Nika Petrović, Franjo Đaković, Milana Buzolić-Vučica i Milena Blažanović.

Nakon premijere, prve izvedbe u slobodnoj prodaji su u petak 4.10. u 18 sati i u subotu 5.10. u 11 sati. Ulaznice je moguće rezervirati telefonom 021 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1.

Više informacija o predstavi, autorskom timu i fotografije možete pronaći na www.gklsplit.hr

Komentiraj