velikodušan čin

Liječnici tenisači u Splitu prikupili novac za “Slavu Raškaj”

Splitski liječnici tenisači u ponedjeljak su donirali 20.000 kuna Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” i time osigurali opremu za školu.

Liječnici humanitarci djeluju već 25 godina, članovi su i prijatelji splitske podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, a organiziraju otvoreni turnir Splita u tenisu za liječnike koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika.

“Tradicionalno organiziramo teniski turnir, a od prikupljenih sredstava sponzora i prijatelja svake godine dajemo određenu svotu novca u humanitarne svrhe. Turnir je započeo davne 1993. godine, a u 25 dosadašnjih godina ukupno smo donirali oko 600.000 kuna”, rekao je Hini Ante Punda, predsjednik organizacijskog odbora turnira.

Otvoreno prvenstvo Splita za liječnike u tenisu svake se godine održava zadnjeg vikenda u Bolu na Braču, a osim domaćih liječnika okuplja i one iz susjednih BiH i Slovenije.

Ravnateljica Centra “Slava Raškaj” Željka Paleka najaviloa je da će taj novac biti utrošen u nabavku opreme. “To nam je zaista vrijedan dar za prvi dan nastave”, kratko je poručila Paleka.

Do sada su liječnici tenisači humanitarno pomagali i KBC-u Split, bračkoj udruzi “Pupoljci”, Domu zdravlja Brač, Dječjem domu “Maestral”, Udruzi Anđeli, korčulanskoj Udruzi “Sveta Vincenca”, Centru za rehabilitaciju “Fra Ante Sekelez” u Vrlici, Centru za autizam u Splitu i Samaritancima.

Komentiraj