slijedi sanacija

Ludnica u prometu se nastavlja: Čeka nas dva mjeseca “gmizanja” kroz Vukovarsku ulicu

Šezdeset dana, točno toliko će trajati gužve na jednoj od žila kucavica grada Splita, Vukovarskoj ulici.

Od danas započinju radovi rekonstrukcije kolnika, pločnika i oborinske odvodnje na potezu od raskrižja Vukovarske s Tolstojevom do križanja s Ulicom Slobode, a radovi će trajati sve do kraja listopada.

U to vrijeme prometovat će se jednim trakom, a pri samom kraju radova, zbog postavljanja asfalta, cesta će biti zatvorena u cijelom profilu. Za danas je najavljeno zatvaranje sjevernog voznog traka na spomenutoj dionici, što je tek prva faza radova.

U drugoj fazi planirano je zatvaranje južnog prometnog traka, a treća faza projekta predviđa zatvaranje cijele Vukovarske ulice na dijelu od raskrižja s Tolstojevom do Ulice Slobode.

GALERIJA: Započeli radovi na sanaciji nogostupa u Vukovarskoj ulici

Međutim kako najavljuju iz Cestara koji ovaj posao obavlja za 720 tisuća kuna bez PDV-a , a radove planiraju obaviti tijekom vikenda.

Tada se zapravo očekuju najveći zastoji na tim dijelovima Bola i Manuša, jer će Vukovarska biti zatvorena za sav promet između Tolstojeve i Ulice Slobode, zajedno sa svim sporednim prilazima, a promet će se preusmjeriti obilazno, prvenstveno Zagrebačkom i Livanjskom ulicom.

Oni koji koriste javni gradski promet za sada ne moraju brinuti, jer će se on u prvoj fazi radova odvijati normalno, kako će biti kasnije vidjet ćemo.

Prema projektnoj dokumentaciji, radovi uključuju korekciju nagiba kolnika, popravak rubnjaka i pločnika koji su oštećeni korijenjem stabala koja su posađena na toj dionici. Nijedno stablo ne bi trebalo biti uklonjeno, a u planu je sadnja novih na mjestima gdje nedostaju.

“Iz Cestara vozače pozivaju da koriste Ulicu slobode i Mažuranićevo šetalište kao zamjenske smjerove. Radovi se kako je dodao neće odvijati noću jer za to nema potrebe”, rekao nam je pročelnik splitske komunale Damir Ordulja koji smatra kako bi se sve trebalo završiti i prije roka.

Komentiraj