Da se smanje gužve

Mihanović: “Svjesno smo se odrekli prihoda i odlučili da se zabrani vezivanje kruzerima”

Kolike su gužve u splitskoj Trajektnoj luci najbolje govori podatak da se neki trajekti vezuju i na vanjskom vezu koji je namijenjen kruzerima.

Odluku o tome donijela je Lučka uprava kako bi rasteretila promet u luci, te se tako na vanjskom vezu danas našao i trajekt za Vis.

“Svjesno smo se odrekli prihoda i odlučili da se jedno mjesto na vanjskim vezovima ostavi za domaći linijski promet, te da se na tom mjestu zabrani vezivanje kruzerima. U vršnim vremenima gat svetog Petra ne može primiti putnike i vozila s dva trajekta koja se tu vezuju, jedan koji vozi za Vis, a drugi za Stari grad na Hvaru. Zato smo napravili disperziju na vanjske vezove i jedan vez namijenjen kruzerima ostavili na korištenje domaćem brodaru”, rekao nam je ravnatelj splitske Lučke uprave Vice Mihanović.

“Izlaskom s gata sv. Petra nastaju i gužve u prometu, posebno zbog toga što radovi na uređenju prometnica od strane Hrvatskih cesta još uvijek nisu privedene kraju. Na ovaj način premještanja trajekata na vanjske vezove omogućila se veća protočnost vozilima u samoj luci”, kaže nam Mihanović.

Čep u trajektnoj luci

A da je samo kolona automobila koja je danas čekala ukrcaj na trajekt za Vis velika posvjedočili smo i sami na licu mjesta. A gdje su tek kolone koje se stvaraju čekajući ukrcaj za druge otoke…

Komentiraj