bit će i na utakmici

Ministar Božinović zadovoljan radom policije ovih dana, a evo što se očekuje na terenu – “Pobjeda bogati”

Poljudska ljepotica bit će večeras puna navijača, ali i političara.

Naći će se tu splitski gradonačelnik, župan, vijećnici gradskog vijeća, svi osim onih stranke Pametno, a kao šlag na kraju naći će se tu i premijer Andrej Plenković i to u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davor Božinovića, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra turizma Garia Cappellia, te ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata.

Jake muške političke snage HDZ-a, predvodit će ipak žena, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja svoju ljubav prema Vatrenima nikad nije skrivala. Biti će tu i mađarski premijer Viktor Orban, ali ne i čelnici Hajduka.

Utakmica je na ulice izvela cjelokupne snage PU splitsko-dalmatinske, ali unatoč tome bili smo svjedoci nekoliko navijačkih izgreda. Naravno, i Mađari i Hrvati imaju sličan temperament, bilo je tu naguravanja, tuča.

Tako su policijski službenici jučer tijekom dana ukupno priveli 24 osobe, 23 hrvatska državljanina i jednog stranog državljanina uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, od čega su tri osobe uz optužni prijedlog privedene na nadležni prekršajni sud.

“Uvijek se nađem u nezahvalnoj poziciji govoriti o policijskim stvarima. Policija je ta koja obavlja svoj posao, a ono što iz svih događaja mogu zaključiti je to da je policija djelovala promptno i da je riješila sve slučajeve. U tome se i ogleda efikasnost i visoki stupanj profesionalnosti hrvatske policije. Ne možete predvidjeti nikakvu situaciju posebno ako se radi o individualnim interakcija među ljudima, ali je bitno da postoji služba koja je u stanju odmah uočiti, po dojavi izaći na intervenciju i riješiti tu intervenciju na zadovoljstvo svih, a u cilju zaštite javnog reda i mira”, komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović situaciju u gradu uoči utakmice.

Sedam osoba je kriminalistički obrađeno i prekršajno prijavljeno zbog postojanja sumnje u preprodaju ulaznica čime su ostvarili obilježje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te je od tih osoba oduzeto 11 ulaznica. Je li među njima bila i osoba koja je preprodavala ulaznicu MUP-a ministar ne zna.

“Koliko mi je poznato traju izvidi, kada budu privedeni i kada se bude moglo nešto više iskomunicirati, dobiti ćete informaciju”, poručio je ministar Božinović i dodao kako je policija spremna za današnju utakmicu.

“Policija sve ove dane, ali i sve ove godine pokazuje da je vrlo učinkovita u rješavanju svih situacija koje se tiču javnog reda i mira i sigurnosti građana. Imam puno povjerenje u naše policijske snage i iskustvo naših rukovoditelja i siguran sam da će se napraviti, a i do sada se napravilo sve kako bi ovaj događaj prošao u redu”. A na novinarsko pitanje o prognozi utakmice odgovara: “Pobjeda bogati”.

Od slučaja sa svastikom na poljudskom travnjaku reprezentacija nije bila u Splitu, a u kojoj je fazi cijeli taj slučaj ministar Božinović tek zna da je obrada u tijeku.

“Više od toga niti mogu niti smijem znati , a ako bude nekih novih momenata i o tome će se znati.”

Novinare je zanimalo i hoće li se raspravljati o strožim kaznama za huligane koji rade nerede na utakmicama.

“Kompleksna tema koja iziskuje i jedan sistematski pristup, mi o tome ozbiljno razgovaramo i to razmatramo, javno ćemo komunicirati i o tome kada dođe vrijeme”, poručio je ministar unutarnjih poslova.

Komentiraj