daje priliku mladima

Mladi ste i imate izvrsnu poslovnu ideju? Onda je “Get in the ring” kao stvoren za vas

Zaklada „Get in the Ring“ organizira natjecanje na kojem pronalaze najperspektivnije tvrtke svijeta, koje će ove godine organizirati grad Split i splitski Ekonomski fakultet.

Posebnost Get in the Ring natjecanja je u tome što stavlja mlade i poduzetne ljude u središte pozornosti i omogućuje im da se osjećaju kao prave sportske zvijezde.

Sudionici na raspolaganju imaju pet rundi da uvjere investitore, mentore, ali i navijače zašto je upravo njihova poslovna ideja najbolja. Runde traju po 30 sekundi, a svaka runda ima vlastitu temu, tako da će natjecatelji morati debatirati o svojem timu, postignućima, poslovnom modelu i tržištu, financijama, a sve će zaključiti kreativnim slobodnim stilom. Pobjednika izabire stručni žiri, a na natjecanje se mogu prijaviti svi mali poduzetnici registrirani u Splitu.

„Grad Split se ove godine uključio u ovo natjecanje u kojem sudjeluju najbolji splitski, ali i hrvatski start upovi i izlaze na svjetsku scenu. Grad je udvostručio financijska sredstva i rezervirali smo za nagradni fond 250 tisuća kuna, a prvonagrađeni će dobiti 100 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo osim tih financijskih potpora dobiti i na našoj start up sceni veći broj zainteresiranih koje ćemo moći plasirati prema svjetskom tržištu i investitorima i to preko ovog natjecanja čiju franšizu smo preuzeli u suradnji s Ekonomskim fakultetom“, kaže splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Ući u Ring Split 2019 prilika je za lokalne startupove da se predstave potencijalnim investitorima, partnerima i mentorima. Bit će izabrani najbolji startupovi koji svoj projekt usmjere posebnom žiriju pred mnogobrojnom publikom. Napravit će se samo 6 startupova od 20 sudionika koji će ući u ring. Osim financijske nagrade, pobjednički startup dobiva ulaznicu za Global Get In The Ring Competition 2020.

„Licenca se obnavlja svake godine, a prema njoj morate osigurati sve što vlasnik od vas traži, od ringa, pa do mentora i stručnog žirija. Cijela organizacija ovakvog natjecanja košta oko pola milijuna kuna, to nije ‘peace of cake’, treba se tu potruditi, pa to ne bi mogli bez podrške grada Splita”, kaže dekanica Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Maja Fredotović

Samom natjecanju prethoditi će bogati dvodnevni program, koji započinje pripremom i treninzima prijavljenih startupova koje će voditi renomirani mentori iz svijeta poduzetništva.

Svi zainteresirani za natjecanje mogu se prijaviti na stranicama grada Splita do 04. prosinca u 23 sata i 59 minuta.

Komentiraj