Čime se trgovalo? / Možda više nema dućane, ali Kerum je i dalje kralj trgovine. Upravo je to dokazao

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na stranicama grada je izašao natječaj za zapošljavanje dva pročelnika i to baš onih po Kerumovim željama

8.5.2019.
15:50
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su se HGS-ovi vijećnici pojavili na posljednjoj sjednici gradskog vijeća i to nakon što su po naredbi šefa stranke najavljivali kako se neće pojaviti u Banovini sljedeća dva mjeseca, a to se dogodilo nedugo nakon što je premijer Andrej Plenković posjetio svoje stranačke kolege u Splitu i očito im očitao lekciju, postavlja se pitanje čime se trgovalo.

Zanimljivo je i kako je Kerum odmah nakon Plenkovićeva odlaska počeo s rušenjem u Lori i na sva usta započeo pričati kako nakon deset godina ipak gradi četiri najavljena nebodera, s nešto većom kvadraturom nego mu je dozvoljeno, a i na zemljištu na kojem je upisano založno pravo za dugovanja gradu u iznosu od skoro šest milijuna kuna bez PDV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapošljavanje načelnima po Kerumovim željama

Nakon svega toga na stranicama grada je izašao natječaj za zapošljavanje dva pročelnika i to baš onih po Kerumovim željama, pročelnika za gospodarstvo, obrtništvo i turizam te za pročelnička za prostorno planiranje. Prijave traju do 13. svibnja, a bit će zanimljivo vidjeti koga Kerum namjerava postaviti na ove pozicije.

Do sada je Službu za gospodarstvo,obrtništvo i turizam vodila v.d. pročelnica Ela Žižić koja je na tu poziciju došla još za vrijeme gradonačelnika Ive Baldasara i kao takva svima je bila trn u oku, iako je jedna od rijetkih pročelnika u Banovini koja zna svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto mijenja Mimicu?

Šefica Upravnog odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša je za sada v.d. Branka Mimica, koja je kadar Željka Keruma, a zašto je mijenja nije još poznato.

Nije nevažno napomenuti da je upravo na Kerumovu intervenciju gradonačelnik Andro Krstulović Opara odustao od svog prijedloga za vršiteljicu dužnosti gradske pročelnice za urbanizam te da je na to mjesto postavljena Branka Mimica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako je upravo Mimica bila savjetnica gradonačelnika Keruma za urbanizam, a kao direktorica investitora tvrtke Beryllus sagradila je stambeni objekt s 20-ak stambenih jedinica i to uz sve dozvole unutar granice park šume Marjan, piše Splitski Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo