Povećat će se nivo sigurnosti

Na Kili se uvodi nova i sigurnija prometna regulacija do izgradnje novih pristupnih cesta

Predstavnici građana, stanara s područja Kile i čelnici gradskog kotara Mejaši, održali su u Banovini radni sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Ninom Velom i njegovim suradnicima zaduženima za realizaciju projekta izgradnje pristupnih cesta na ovom dijelu grada.

Predstavnici građana ovim su putem iz prve ruke obaviješteni o statusu projekta koji je bitan za kvalitetu njihova života.

“Grad Split svjestan je problema koji je prouzročen proceduralnim zaprekama i odlučan riješiti ga najbrže moguće. Obzirom da su opetovani žalbeni postupci značajno usporili provedbu javne nabave za odabir izvođača radova, Grad je poništio postupak te će prikupiti novu natječajnu dokumentaciju i žurno pokrenuti novi, izmijenjeni postupak javne nabave kojim će se izabrati izvođač i pristupiti izvođenju radova na izgradnji pristupnih cesta. Kako bismo premostili to vrijeme, na prijedlog i u dijalogu sa građanima Kile ići ćemo sa uvođenjem nove prometne regulacije koja će omogućiti sigurniji i protočniji promet pješaka i vozila, a koja će biti na snazi do dovršetka izgradnje novih pristupnih cesta”, kazao je zamjenik gradonačelnika Nino Vela podvukavši kako je privremena prometna mjera kojom će se povećati nivo sigurnosti za sve sudionike u prometu do izgradnje novih pristupnih cesta kroz naselje.

Ta cesta kao i ostale prometnice koje Grad želi izgraditi biti će realizirana unatoč proceduralnim i inim zaprekama. Grad neće dopustiti igranje sa sigurnošću naše djece i građana kojima je ovo jedina prometnica.

Komentiraj