konferencija za medije

Na Splitskom festivalu među ostalim predstavljeni albumi Trio gušta i Luke Basija: “Kada ulaznice planu dva tjedna, publika govori sve”

Uz brojne izvođače predstavljen je CD ovogodišnjeg Splitskog festivala, album prvijenac Luke Basija te izdanje Trija Gušt ‘Korak po (ko)rak’ kojega su nazvali prekretnicom.

U sklopu tradicionalne konferencije za medije Croatia Recordsa promovirane su i dvije knjige ‘Tvornica glazbe – priča iz Dubrave’ autora Siniše Škarice i ‘Rock u Vinkovcima’ Želimira Žileta Ivkovića o kojima je biranim riječima govorio Zlatko Gall.

Konferencija za medije odisala je snažnim emocijama s protekle dvije večeri Splitskog festivala, a posebno je još jednom prisutne ganulo kada je rečeno koliko je Mišo Kovač sretan bio na Prokurativama proteklu noć.
Direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš vrlo je iskreno i kazao kako su još pod dojmovima, ali da ne mogu skriti zadovoljstvo i euforiju nakon ove dvije večeri koje su bile iznad svih očekivanja.

“U svakom slučaju, kada ulaznice planu dva tjedna prije, kada pune Prokurative pjevaju nema potrebe puno pričati, publika govori sve”, rekao je Mrduljaš.

Istaknuo je i kako mu je drago da su dokazali da je Splitski festival na pravom putu te da su vrlo ozbiljno shvatili odabir pjesama.

“Borimo se, nije se lako danas izboriti s društvenim mrežama, internetom, You Tubeom i pozornicom koja je tu 59 godina. Ništa se ne može vratiti nazad niti treba, jer da se vraćamo i Festival bi išao nazad. Mi idemo naprijed, dali smo šansu mladima, ali nikada nećemo zaboraviti one koji su napravili Festival što i pokazujemo”, dodao je Mrduljaš.

Kreativna direktorica Croatia Recorda Nikolina Mazalin je pohvalila Splitski festival, sjajnu atmosferu i posebice 25 skladbi koje će biti izvedene u finalu.

“Preslušala sam kompilaciju deset puta i stvarno sam oduševljena kako odabirom tako i raznovrnošću i jednim modernim stilom koji prati sve trendove pop i moderne glazbe”, ustvrdila je Mazalin.

Čestitala je Mrduljašu na organizaciji nezaboravnih večeri i još naglasila kako sve više izvođača želi promovirati svoje albume upravo na Prokurativama zbog značaja Splitskog festivala.

Mrduljaš je primajući čestitke naveo kako je teško bilo izabrati pjesme, ali da i slušanost pokazuje kako je stručni žiri ozbiljno shvatio svoj posao.

“Ne mogu protiv sebe i ne želim ni na koga iz žirija utjecati da ‘prođe’. Nije lako kada su kolege u pitanju, ali ja sam riješio sam sa sobom i radim samo u korist Festivala”, poručio je.

Sreću zbog predstavljanja svog prvog albuma upravo na Splitskom festivalu izrazio je Luka Basi.

“Pamtit ću do kraja života da sam imao priliku predstaviti svoj prvi album na Splitskom festivalu”, zadovoljan je mladi slovenski pjevač.

Album s autorskim uratcima predstavio je Trio Gušt.

“Trio Gušt je izletio na estradnu scenu s miksevima koji su nas obilježili. Nažalost, sada je gotovo nemoguće raditi tako kao nekad. Korak po (ko)rak znači da se vraćamo nazad i krećemo ispočetka. Pomladili smo se i pokušavamo ‘navući’ publiku da sluša naša autorska djela. Trudit ćemo se i želimo da nas shvate kao autorski bend, ovo je prekretnica za Trio Gušt”, pozvao je Dundo.

Dodajmo još na kraju da je direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić navela kako grad bilježi dvoznamenkasti rast u dolascima i noćenjima.

“Zadovoljstva ne bi bilo da nije kulturnih, zabavnih ili sportskih događanja”, rekla je Vukšić.

Konferenciju za medije u restoranu Bajamonti moderirao je voditelj Dalibor Petko.

Komentiraj