kako će se klasificirati napad?

Nema kaznene prijave za uhićeni trojac: Konobar ispitan pa pušten na slobodu

Osude napada u Splitu stižu sa svih strana – od Vlade, preko predsjednice Republike, pa do sportaša. Ministar unutarnjih poslova pritom je i oštro upozorio domaće huligane.

Srpska strana Hrvatskoj je u međuvremenu uputila prosvjednu notu, a tamošnji političari tvrde da se ovakvo nešto u Beogradu ne bi dogodilo, pišu Vijesti.hr

Osuda. Riječ koja je danas vjerojatno najviše puta izgovorena i natipkana u hrvatskim i srpskim medijima.

“Ovaj incident najoštrije osuđujemo. Svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe i ne samo sportske priredbe hrvatska policija će učiniti sve da ih pronađe i adekvatno sankcionira”, komentirao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Zgroženi su i naša predsjednica i premijer, a posebno srpski predsjednik koji je, kaže, bijesan.

Dragana Eterović iz Splita se javila s najnovijim informacijama. Prema posljednjim informacijama, policija još uvijek traga za preostalom dvojicom napadača. Ipak, policiji je poznat njihov identitet, stoga je pitanje vremena kada će biti pronađeni.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni konobar i sin poznatog nogometnog trenera je nakon višesatne obrade pušten i ne dovodi se u vezu s napadačima. Iako se sumnjalo kako je upravo on pozvao napadače kad je ugledao vaterpoliste sa srpskim obilježjima, detaljna istraga je pokazala kako je on naprotiv, upozoravao sportaše da bi mogli imati problema zbog dresova koje su nosili ispod gornjeg dijela trenerke. Protiv uhićenog trojca pak, nije podnešena ni kaznena ni prekršajna prijava, pišu Vijesti.hr

Komentiraj