poklopilo se

Nešto se ipak događa na Žnjanu, ali izgleda da će se radovi završiti točno pred izbore

Nešto se ipak miče na Žnjanskom platou, puževim koracima, ali ipak, tko danas više očekuje čuda.

Tako je jučer konačno donesena odluka za izradu projektne dokumentacije za uređenje Žnjanskog plata. Otvaranje ponuda bilo je još 18.6. a bolja je tada bila ona skupna Ante Kuzmanića i Sveučilišta u Splitu u iznosu od 4,1 milijun kuna s PDV-om, koja je skoro milijun kuna ispod procijenjene.

Za petnaest dana očekuje se i potpisivanje ugovora.

Tako je ostvaren prvi od preduvjeta da prvonagrađeni rad arhitekta Ante Kuzmanića zaživi na Žnjanu, doduše sigurno ne u onim rokovima koje smo očekivali, ali barem kao dio predizborne kampanje. Na to uvijek sa sigurnošću možemo računati.

Po hodogramu koji je prošle godine prezentirao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara do rujna bi trebala biti gotova izrada idejnih projekata za dobivanje lokacijske dozvole za cjelokupnu plažu.

U studenome 2019. godine Županija treba pokrenuti postupak za dobivanje “koncesije za gospodarsko korištenje plaže Žnjan”. Natječaj bi trebao biti okončan u siječnju 2020. odabirom Grada kao koncesionara. Do veljače te godine Banovina bi izabrala potkoncesionare prema vrstama sadržaja.

U travnju se očekuje da bi bila gotova izrada glavnih projekata i građevinskih dozvola “u slučaju potrebe”.

Ipak, svima je jasno da se hodogram neće moći ostvariti, jer nitko ne može utjecati na dužinu građevinskih radova koji ovise o brojnim elementima, pa je moguće da će ova sadašnja privremena situacija na Žnjanu biti tamo i iduće ljeto, a još nikome nije jasno kako će se svi najavljeni radovi završiti do kraja 2020 godine.

Jasno je da je velika mogućnost da zadnji zamasi uređenja Žnjana poprate neslužbeni početak kampanje za iduće lokalne izbore.

Komentiraj