Opara kitio jelku na Šperunu: Varošani mu prosvjedovali pod nosom

Nakon što je uređen trg na Šperunu otvoren početkom mjeseca i bez presijecanja vrpce, danas je na njemu ukrašen bor, a sve na inicijativu jedne curice koja je prije nekoliko dana objesila prvu kuglicu, jer nije mogla gledati prazan bor postavljen na sredini trga.

Danas je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zajedno s djecom tom istom boru dao zasluženi božićni sjaj.

„Nije ovo Trg, ovo je tek mikrolokacija za život koji bi u jednom gradu i trebao biti. Naravno na ovom mjestu gdje se prije nije moglo niti proći, jer je bilo deset, jedanaest ostavljenih, parkiranih automobila, pa nisu mogli prolaziti ni obični građani, a još manje osobe s invaliditetom. Za koju godinu kada nam se ove murve i koštele dignu imati ćemo jednu vrlo lijepu mikrolokaciju koja će oplemeniti ovaj prostor“, kaže splitski gradonačelnik.

Nisu svi oduševljeni izgledom trga poput gradonačelnika, pa su se po društvenim mrežama mogle pročitati brojne poruke o ružnoj „fontani“ koja je postavljena na Šperunu.

GALERIJA Opara kitio jelku, Varošani mu prosvjedovali pod nosom

„Nije ovo fontana, to je špina i dizajnirana od našeg cijenjenog arhitekta koji je i osmislio cijeli prostor Šperuna, Ede Šegvića. Fontana je ukrasni trenutak, a ovo je nešto funkcionalno. Šegvić se ovdje prisjetio nečega što su Splićani već odavno koristili, a to je prostor , pilo za kućne ljubimce, na žalost ne i tovara koji se nekada koristio. Ne možete imati nešto ukrasno i na to ugraditi pilo“, kaže Krstulović Opara, ali i naglašava da dok je on na vlasti na Šperunu se neće širiti štekati, vartiti će se tek oni koji su bili i ranije.

Ipak, nije sve prošlo u miru, jer su se na Šperunu pojavili i stanari Varoša, koji su transparentima željeli upozoriti na nemogućnost parkiranja u svom Kotaru.

„Uređenjem je ova pjaceta napokon prodisala, međutim mi imamo sve veći problem ukidanja parkinga u našem kotaru. Ponekad moramo 45 minuta kružiti na povratku s posla da nađemo parkiralište. Ostavljamo auta u Spinutu, na Mejama, situacija je stvarno teška“, kaže nam Ives Cikatić, kotarska vijećnica kotara Varoš.

Splitski gradonačelnik razgovarao je s prosvjednicima i rekao kako se slaže s nekim njihovim primjedbama.

„Dio stanara na Šperunu se nalaze u zoni A i na njih se odnosi mjera koju su podnijeli vijećnici i aktivisti, na prijedlog kotara Grad. Međutim problem parkinga u gradu je kroničan, traje zadnjih 20 godina i trajati će još 15. Ipak, sustavno ga rješavamo, gradimo garaže, otvaramo parkinge i nadamo se da ćemo i ovaj problem riješiti“, kaže splitski gradonačelnik.

Nezadovoljni stanjem parkinga u svom kotaru, stanari iz Varoša došli su na Šperun noseći transparente. Više pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

Komentiraj