komentirao situaciju

Opara o požaru u Papandopulovoj: “Znamo postupiti u ovakvim situacijama”

I danas je trajao očevid opožarenog stana na Trsteniku, ali stanari zgrade su se već danas kako tako mogli vratiti u normalu jer im je ponovno uključena struja, osim na petom katu zgrade gdje se nalazi opožaren stan.

Naravno, požar je sada otvorio i neka pitanja, poput statike zgrade, a pravo stanje znat će se nakon cjelovitog pregleda. Ipak, najviše nezadovoljstva izazvala su parkirana vozila, koja su to jutro u nedjelju, spriječila prolaz vatrogasnim vozilima i skoro uzrokovala i veću tragediju. Na to su upozorili i vatrogasci, a danas se na tu situaciju osvrnuo i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

“Građani su vrlo jasno kazali da je pojedinac bitan za funkcioniranje sustava. Ukoliko imate bahato ponašanje, a imate ga, kao i neodgovorno ponašanje nekih građana onda dolazite do ovakvih situacija. I u takvoj situaciji gradske službe su reagirale jako brzo jer je tvrtka Split parking u u roku od 15 minuta raščistila prolaz. To jasno govori da znamo postupiti u ovim situacijama”, rekao je splitski gradonačelnik, ali i poslao apel građanima.

“Znate da smo i u Spinutu i na Blatinama i na Splitu 3 u prethodnom razdoblju radili pokazne vježbe i označili požarne putove, a građani se uglavnom toga pridržavaju. Ipak, na nekim mjestima i ne. Žalosno mi je bilo čuti da su već sinoć automobili bili parkirani na istom mjestu. Ja ne mogu drugačije postupiti već izraziti svoje negodovanje kao i vi. Nije normalno da se tako ljudi ponašaju”, dodao je gradonačelnik, ali i istaknuo da je zadovoljan da se situacija polako rješava.

“Jutros sam razgovarao s gospodinom Đorđevićem iz tvrtke Naši dani koji me obavijestio o tome da su sve kvarove otklonili, da su stanari dobili struju, osim onih na petom katu, portun je riješen, a mi ćemo tijekom sutrašnjeg dana zatvoriti tu priču. Ovo je bila jedna dobra priča kao što je bila dobra pouka to što je gorio restoran na Pjaci. I tada sam glasno negodovao zbog nemogućnosti ulaska pojedinih vozila u gradsku jezgru. Upravo zbog toga sam bio, kako kažu restriktivan u našem planu Komunalnog reda koji mora omogućiti nužne koridore, kako u velikim naseljima tako i u staroj gradskoj jezgri. Vjerujem da će građani početi voditi računa o tome da izbjegnu ovakve situacije i da omoguće javnim službama da dođu naprijed”, kaže splitski gradonačelnik.

Komentiraj