"Moj sin nikad nije gledao reprezentaciju"

Opara održao emotivni govor o Hajduku i reprezentaciji u Splitu

Neću dozvoliti da se politika miješa u rad Hajduka, poručio je to u emotivnom govoru splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nakon što su gradski vijećnici dali svoju potvrdu na izjavu koja će se poslati HNS-u.

“Vjerujem da ćete se mnogi pronaći u mojim riječima. Moj sin će ove godine navršiti devet godina i nikada nije gledao reprezentaciju uživo. Neko mu je to uskratio i zbog toga sam jako tužan. Utkmice reprezentacije su nešto posebno, događaj kada po strani stavimo sve naše razlike i zajedno bodrimo naše reprezentativce koji su nam kao maloj zemlji donijeli toliko uspjeha, radosti i promocije. Naš stadion je vremešan, ali još uvjerljivo najljepši i najfunkcionalniji stadion za velike utakmice u Hrvatskoj.

Nažalost, godinama naša reprezentacija nije igrala na njemu pod raznim opravdanjima, čak su ga i jedno vrijeme proglašavali ukletim. Kroz ove dvije godine mandata donio sam više, manje dobrih odluka, mnoge su bile i potrebne, podložne promjenama, propitkivanjima, ali dvije teme nisam nikad propitkivao, niti ću i biti ću dosljedan do kraja.

Ono što je dobro za Hajduk dobro je i za grad Split i obratno. I drugo neću nikad dopustiti da se politika miješa u upravljanje Hajdukom, neovisno o tome da li je Hajduk peti, prvi, pobjednik ili u poteškoćama, neovisno o povicima i afektima. Dokle god se u klubu odgovorno upravlja imovinom, dokle god nema financijskih dubioza i opterećenja koja bi tražila da se Grad uključi u njihovo rješavanje, moj stav, a i vaš, neće se mijenjati”, poručio je splitski gradonačelnik.

“Hajduk  naivno postupio u razgovorima sa HNS-om”

“Nositelj nogometne izvrsnosti, nositelj nogometne priče u ovom gradu i ovom okruženju je Hajduk, a mi smo tu da im pružimo ili ne pružimo podršku kada od nas istu i zatraže. To sam nekoliko puta kazao i to je i prihvaćeno. Toga sam se držao u svim razgovorima, traženjima, pritiscima, neovisno radi li se o pregovorima s Ultrom posljednje tri godine, s nekima koji su htjeli populistički mijenjati model ili ako hoćete u aktualnim razgovorima sa HNS-om. Hajduk je možda naivno postupio u razgovorima sa HNS-om, ali je postupio pošteno i otvoreno i to nakon puno godina izostanka bilo kakvih razgovora. Vodstvo je pokazalo da je spremno razgovarati u interesu hrvatskog nogometa pa tako i Hajduka. Jasno su iznijeli što ih smeta i koje stvari žele mijenjati”, jasan je splitski gradonačelnik.

“Na izbornika koji je dobio nagradu grada Splita, na igrače koje smo svi radosno dočekali kada su osvojili Europsko srebro, posebno sam ponosan jer su mi neki od vas pomogli da se u dva dana organizira onako veličanstveni skup, a znate i sami da nije bilo lako s obzirom na moje zdravstveno stanje. Hvala vam na tome.

E, sad, oni srebrni reprezentativci u trenucima najveće radosti i uspjeha u svom životu nisu željeli sa sobom te ljude iz HNS-a. Ni u avionu, ni u autobusu, ni na pozornicama diljem Hrvatske. To je bila jasna poruka, jednako jasna kao i višegodišnji zahtjevi Hajduka i navijačkog puka.

“Smiješne špekulacije o domoljublju Hajdukovih navijača”

Hajduk je pokazao svoju otvorenost, a HNS je sve ovo pitanje sveo na to tko je za, a tko protiv reprezentacije u Splitu. Postavite pitanje bilo kome u bilo kojem trenutku u Splitu i Dalmaciji žele li utakmicu u Splitu, pa naravno da, ogromna većina. Domoljubu nije cilj da se oko reprezentacije lome koplja i to se nikada nije dogodilo, već samo oko onih koji su reprezentaciju zarobili, sa kojima se nisu reprezentativci htjeli slikati, nisu htjeli biti na zajedničkim slikama u vašim mobitelima u srcu hrvatskog čovika. I zato je apsolutno smiješno kada se krene špekulirati o domoljublju Hajdukovih navijača. To ne treba ovdje uopće komentirat”, rekao je Krstulović Opara.

“Samim time što ovdje moramo raspravljati o ovoj temi oni koji ne žele dobro su uspjeli, jer o nogometu ne bi trebali odlučivati političari. Dobili su čelnici poziv od Hajduka i od vas da se nađu i da se dogovore, naravno, ako im je to cilj. Možda prosječnom građaninu nije jasno što Hajduk hoće, ali svi mi moramo biti dobro informirani o tome što se ovdje događa. Veselim se danu kada će reprezentacija igrati na najljepšem i najboljem stadionu pred najboljom publikom. A za to je potrebno jako malo, neka se nađu i neka se dogovore”, poručio je splitski gradonačelnik.

Komentiraj