dva kandidata zadovoljila

Opara poništio natječaj za pročelnika Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam

Farsa u Banovini i dalje traje, pa se ni najjednostavniji natječaj ne može provesti do kraja. Tako je gradonačelnik Andro Krstulović Opara poništio po drugi put natječaj za imenovanje pročelnika Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam.

U igri su dva kandidata Ela Žižić, trenutna obnašateljica dužnosti pročelnice spomenute službe i Pave Zaninović, nekadašnji pročelnik za komunalu u gradonačelničkom mandatu Željka Keruma, a trenutni voditelj Odsjeka za turizam u Žižićkinoj službi. Pismeni dio natječaja završen usmeni je trebao biti u ponedjeljak, ali natječaj je opet poništen. Protiv ove odluke nije dopušteno podnošenje pravnih lijekova, a dokument je donesen bez ikakvog obrazloženja. Tako ni dva mjeseca od raspisivanja prvog natječaja na čelo ove službe nije imenovan pročelnik ili pročelnica.

Što smeta gradonačelniku možda najbolje govore podaci da je Ela Žižić za pročelnicu došla za vrijeme mandata Ive Baldasara i to na preporuku HNS-a, a Pave Zaninović je Kerumov čovjek te kao takav nije po guštu poteštatu.

Možda je opet na redu prijepor između HDZ-a i gradonačelnika, jer imenovanje Zaninovića itekako bi osiguralo mir u Banovini s Kerumovim vijećnicima, bar za neko vrijeme, a gradonačelnik svom koalicijskom partneru baš ne voli ići na ruku.

I član Savjeta za gospodarstvo SDP-a Split i član Županijskog odbora SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, Goran Šarotić, reagirao je na drugo ponavljanje natječaja za imenovanje pročelnika Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam Grada Splita.

“Povodom jubilarnog drugog poništenog natječaja za imenovanje pročelnika Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam Grada Splita čestitke za odvažnost, viziju i čeličnu volju zaslužuje poteštat, ma tko god to od njih dvojice bio.

Nije lako ovaj privremeni grad voditi trajnim rješenjima, lakše je dakako imati, kako se to danas kaže – pročelnika po ovlaštenju, tj. ništa drugo nego privremeno rješenje. Takvih primjera ima u Županiji koliko hoćete, oni su ipak majstori u zapošljavanju ispod radara, kako obitelji tako i drugih. Čelni ljudi tamo daju lijep primjer drugima. Iako se ova vlast u Splitu nekako ipak dovukla do polovine svog smiješnog mandata, žalosti da nisu sposobni provesti niti jedan obični natječaj za rukovoditelja u gradskoj upravi. Pa kome je još bitno gospodarstvo, obrtništvo i turizam?! Splitu izgleda to nije bitno, Split je glavni i bez takvih tričarija od resora. Gledajući stvar iz drugog kuta, jamačno se zapravo traži nekakvog prekaljenog menadžera koji će znati upraviti tim složenim resorom i biti vertikala u setu vještina koje treba imati za to radno mjesto. Izuzet ćemo na ovom mjestu poželjno dugogodišnje članstvo u HDZ-u, familijarnu poveznicu ili nešto treće manje bitno, neprimjereno je zaista. No ipak, izgleda da nijedan od dva kandidata koji su bili u igri, nažalost nije imao takve reference. Peh. Ususret trećem sretnom natječaju, očekujemo ipak veliku navalu na upražnjeno radno mjesto pročelnika Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam Grada Splita jer bit će zanimljivo vidjeti hoće li se, kao u nedavnom slučaju Zlatnih vrata, pronaći kakav ‘obični član’ iz velike stranke da popuni tu kadrovsku kvotu. Do tada gradonačelniče, tko god to od vas dvojice bio, pazite i vi u Gradu, kao što vam stranački šef u Zagrebu isto tako pazi, na sabotere, crne labudove i suflere. Lijepo je na kraju imati izbor koga kriviti za poraz tzv. politike koju vodite, jer izgleda nije lako pogledati se u ogledalo i priznati sebi i svojima da je vrijeme isteklo i da ovakvom upravljanju gradom dolazi kraj”, stoji u priopćenju.

Komentiraj