Suradnja nije na vidiku

Opara: "S Kerumom nemam namjeru surađivati"

HDZ-ovac Andro Krstulović Opara, koji je pobijedio na izborima za splitskog gradonačelnika, u srijedu je izjavio kako je ne samo on, veći i cijeli Split očekivao da će Županijsko izborno povjerenstvo obiti sve prigovore njegova protukandidata Željka Keruma (HGS) na rezultate izbora, poručivši kako s Kerumom nema namjeru surađivati.
Naime, Županijsko izborno povjerenstvo odbilo je Kerumove prigovore protiv odluke splitskog Gradskog izbornog povjerenstva o utvrđivanju rezultata izbora za splitskog gradonačelnika, a po kojoj je bilo sporno 110 glasačkih listića, no radi se o brojci koja ne bi utjecala na konačan rezultat izbora, s obzirom da je Andro Krstulović Opara imao 1089 glasova više od Keruma.
Krstulović Opara je u izjavi novinarima u Saboru zahvalio članovima svih biračkih odbora na svakom od 164 biračkih mjesta u gradu, “koji su marljivo radili da bi zadržali demokratičnost izbora u Gradu Splitu”.
Za sastavljanje nove većine u splitskom Gradskom vijeću Krstulović Opara je rekao kako će ona biti sklopljena sa svim ljudima koji žele sudjelovati i raditi za boljitak Splita. “Zbog loše politike koja je vođena u zadnja dva mandata Grad Split, drugi najveći grad u državi nema proračun. Mi moramo pod hitno donijeti proračun kako bismo deblokirali grad”, poručio je novi splitski gradonačelnik.
Istaknuo je kako grad mora početi brinuti o svojim najnezaštićenijim građanima, onima koji ne dobivaju potpore koje zaslužuju i trebaju, najavivši da će uskoro i on kao gradonačelnik i u Gradskom viječu početi s programom kojim je dobio izbore.
Upitan s kojim izabranim vijećnicima razgovara o većini u Vijeću, odgovorio je da sa SDP-om nije razgovarao, ali je s ljudima koji su izabrani s liste SDP-a uspostavio “vrlo kvalitetne kontakte”. “To nije ideološka ili stranačka borba, već borba za funkcioniranje grada koji je blokiran”, poručio je Krstulović Opara.
Novinare je zanimalo i može li se očekivati suradnja s vijećnicima Kerumog HGS-a, na što im je odgovorio: “Sa svima koji vole ovaj grad i koji znaju da grad ne može funkcionirati blokiran. Sa Željkom Kerumom nemam namjeru surađivati”.

Komentiraj