pao kvorum

Opari nije dobro sjeo fijasko na sjednici, Puljak najavila da će se i dalje koristiti istim “oružjem”

Raspuštanje danas održane tematske sjednice o Marjanu zbog nedostatka kvoruma nije dobro sjelo splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, a ne prisustvovanje vijećnika sjednicama komentirao je izjavom da “to govori više o njima”.

“Na kraju sjednice želio sam iznijeti prijedlog zaključaka i to da se prima na znanje izvješće stručnih osoba, te da Gradsko vijeće daje potporu provođenju Operativno dinamičkog plana. Meni je osobno žao, ali i pomalo neugodno zbog profesora koji su došli iz cijele Hrvatske, koji su dali sve od sebe i naputke kako dalje. Zašto oporba nije ovo željela dovesti do kraja trebate pitati njih, jer smo mi bili spremni odgovoriti na sva njihova pitanja. Ja nemam problema s vlasti”, kaže splitski gradonačelnik.

Na pitanje kako je moguće da vladajući ne mogu skupiti dovoljno vijećnika u Banovini da održe većinu odgovara: “To govori o njima. Izvršna vlast gradonačelnik i pročelnici mi funkcioniramo, to je jedno tijelo, a drugo je Gradsko vijeće. Ja nemam problem s funkcioniranjem vlasti, sve odluke koje smo donijeli idu dalje. Ovo je trebao biti sastanak i sjednica koje je javnosti i građanima trebalo objasniti što se radilo što se događa sada i što će biti u budućnosti”.

Dodao je kako nema namjeru objašnjavati što se napravilo u prethodnom periodu, iako je glavni čovjek splitskog HDZ-a Petar Škorić najavio da će ova objašnjenja naći kao točka dnevnog reda na jednom od sljedećih sjednica vijeća.

“Danas je sve rečeno i objašnjeno vrlo transparentno, sve su rekli stručnjaci, nama je bitno da operativno dinamički plan ide svojim tijekom i da kao što smo čuli od Ružića da radna skupina ide naprijed i da početkom idućeg tjedna ide i završni dio uklanjanja oboljelih stabala na sjeveru Marjana”, kaže gradonačelnik, ali i dodaje kako operativno dinamički plan ne ovisi o današnjoj sjednici.

A da mu ni na sljedećim sjednicama neće biti lako obećala mu je čelnica stranke Pametno Marijana Puljak koja je najavila da će se i na sljedećim sjednicama koristiti kvorumom kao oružjem, ako se vijećnici vladajućih ne budu pojavljivali na sjednicama. Do sada opoziciji nije bilo lako s vladajućima unatoč slaboj većini, a izgledno je da su sada našli oružje i dobro će ga iskoristiti.

Komentiraj