na Medicinskom fakultetu

“Ovo je veliki dan”: U Splitu promovirano 57 novih doktora znanosti

Danas se na Medicinskom fakultetu održala 55. promocija doktora znanosti Sveučilišta u Splitu, a promovirano je ukupno 57 novih doktora znanosti s 11 sastavnica.

“Ovo je veliki dan za naše Sveučilište, kao i za naš grad i županiju, ali i državu. Kada imate 51 djelatnika, ne samo našeg fakulteta, koji je doktorirao, onda moramo biti sretni. Ovo samo dokazuje da unatoč svim negativnostima koje nam se prezentiraju, njih zapravo nema. Idemo permanentno naprijed, stalno održavamo doktorske škole, a naši ljudi stalno stječu znanje. Ono što je najbitnije je širenje pozitivnih krugova znanja u našoj sredini”, rekao je rektor splitskog sveučilišta Dragan Ljutić.

Dodao je da će za sve one koji su doktorirali vrata Sveučilišta biti širom otvorena.

“Naravno, uz jasne kriterije i jasna pravila igre, što mi je bio moto cijeli život. Naše sveučilište je jedno od najboljih u regiji, a jedna od novosti je i da je velika svota od oko 450 tisuća izdvojena za mobilnost, koja se treba potrošiti u roku od dvije godine. To je pet puta više nego je dobilo zagrebačko sveučilište. Mi smo najtraženije sveučilište u našoj sredini. Ono što uvijek ističem je važnost odlaska iz zemlje, vidjeti kako drugi rade, sebe pozicionirati, ali se i vratiti”, kaže Ljutić.

GALERIJA: U Splitu promovirano 57 novih doktora znanosti

Rekao je i da je nužno dati do znanja mladim ljudima da u našem gradu i državi postoji perspektiva, te im pokazati da mogu ostati u svojoj sredini te da imaju zašto jer su mogućnosti velike.

Komentiraj