Plenković na Rivi popio kavu s HDZ-ovcima, zadovoljan je situacijom u Splitu

Nema političke krize u Gradu Splitu, smatra to premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je danas podsjetio grad pod Marjanom.

Nakon što je sinoć sudjelovao u hvarskoj procesiji došao je jutros u središnjicu stranke u Splitu gdje su ga dočekali predsjednik splitskog ogranka Petar Škorić, župan Blaženko Boban, ali i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je na sastanak znakovito, kasnio.

Premijer se nakon sastanka, na kojem kažu sudionici, nije bilo povišenih tonova, spustio Marmontovom na Rivu i družio sa stranačkim kolegama, ali se i slikao s iznenađenim turistima.

Situacija u gradu mu kaže djeluje dosta stabilno i dobro, iako se sjednica Gradskog vijeća nije održala zbog koalicijskih partnera HGS-a.

“Mi ćemo u razgovorima s našim partnerima pronaći rješenje, ali ono što je važno, HDZ je svojom velikom pobjedom i Androvom pobjedom 2017. po prvi puta dobio povjerenje jednoga od četiri najveća grada od kada se izravno biraju gradonačelnici. Mislim daje to sjajan uspjeh i na tragu naše politike da jačamo stranku u velikim gradovima i da su to sve pitanja koja se mogu operativno dogovoriti uz dobru volju i dogovor s partnerima i s onima koji nas podržavaju”, kaže premijer Plenković i optimistično dodaje da će se naći rješenje.

Na pitanje da li je spreman razgovarati i sam sa Željkom Kerumom odgovara: “Naći ćemo rješenja, mi smo razgovarali i prije, razgovarat ćemo i u budućnosti”.

A u središnjici stranke bilo je razgovora i o presudi od 150 milijuna kuna koji grad Split izgubio od Nebojše Kneževića i ostalih.

“Upoznat sam u temeljnim crtama, tu postoje dvije piste, jedna je da Grad Split koristi preostale pravne lijekove poput revizije, ali to je odluka gradonačelnika i njegovih suradnika, a drugi su razgovori o eventualnoj nagodbi, ali ne znam sve detalje. Ono što je najvažnije je da Grad dobro funkcionira za dobrobit svih građana.”

Više podataka o sastanku imao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je jutros s doktorom Kneževićem održao prvi sastanak u Banovini.

“Danas su moji suradnici i zamjenici, kao i pravni tim imali prvi sastanak s gospodinom Kneževićem i suradnicima, dogovorili smo se da će nam oni uputiti pisano viđenje mogućeg mirnog rješenja ovog predmeta. Kao što ste čuli imamo i ove druge elemente koji će omogućiti nesmetano funkcioniranje grada, tako da smo u tijeku, a o tome ćemo obavijestiti i klubove stranaka u gradskom vijeću o čemu sam obavijestio i predsjednika vijeća. Taj sastanak bi se trebao održati 25. travnja, kako bi pronašli najbolji mogući način koji bi zadovoljio pravdu i funkcioniranje drugoga grada u državi”, kaže splitski gradonačelnik i još jednom ponavlja u gradu nema krize vlasti, već samo krize u radu Gradskog vijeća.

“Moji suradnici i ja, kao i gradska uprava, funkcioniramo bez poteškoća, imamo proračun i ciljeve, radimo, a neke odluke poput socijalnih paketa koji bi našim umirovljenicima omogućili povećanje naknade kroz aktiviranje karte ‘Moj zlatni Split’ će vjerojatno počekati. Vjerujem da ćemo održati sjednicu 2. svibnja ili najdalje do blagdana Svetog Duje kako bi donijeli važne odluke radi normalnog funkcioniranja grada, radi svetkovine Sv. Duje i radi nagrada grada”, kaže Krstulović Opara i dodaje da se nada da će se u sljedećem periodu naći načina za nesmetano funkcioniranje i ostvarivanje ciljeva zbog kojih su i dobili mandat.

Komentiraj