Trajat će cijelo ljeto

Počeli su Dioklecijanovi dani: Ove godine uvedena je i jedna novost, pogledajte o čemu se radi

Dani Dioklecijana vraćaju Split u vrijeme kada je gradom koračao slavni rimski car Dioklecijan. Na gradskim ulicama i trgovima postrojavaju se rimske legije, car Dioklecijan zajedno sa povorkom rimskih legija i kočijama prolazi Rivom i Peristilom gdje Dioklecijanovi suvladari zajedno s obitelji pozdravljaju okupljene.

Gradom se čuju zvuci fanfara, bubnjara i rimske glazbe. Po centru grada na trgovima i ulicama uz zabavu uličnih zabavljača, može se uživati u bogatoj gastro ponudi iz doba cara Dioklecijana, te u koncertnom i plesnom programu, a sve to događat će se počevši od danas pa čak do 21.rujna, a sve kako bi se kako domaćim tako i stranim gostima pružio pravi doživljaj antike.

U sklopu Dana Dioklecijana moći ćemo vidjeti Smjenu straže kao jedno od najatraktivnijih događanja za turiste, a svakog dana točno u podne sve okupljene će pozdravljati car Dioklecijan i carica Priska uz rimske pretorijance na slavnom Peristilu. Tu su još i manifestacija Noći Dioklecijana, projekt Rimski đir i Živi muzej na bedemu Cornaro,…

Ove godine uvedena je i jedna novost; svakog petka u 20 sati na Peristilu bit će upriličen glazbeno-scenski program za sve one koji dođu u bilo koje doba ovo ljeto u naš grad, a sve kako bi se mogli bar na kratko vratiti u život cara Dioklecijana.

GALERIJA: Evo koje novosti donose ovogodišnji Dioklecijanovi dani

Komentiraj