još mjesec dana

Point žalbom ponovno odgodio izgradnju ceste na Kili: “Ovo je žalosno i tužno, najviše ispaštaju građani”

Cesta na Kili opet je na čekanju, a naravno krivac je ponovno tvrtka Point.

U nizu žalbi na natječaje koji se za ovu cestu raspisuju, tvrtka Point ovog se puta žalila na poništenje natječaja. Naravno njihova žalba odugovlačit će rješenje za ovu prometnicu i idućih mjesec dana.

Podsjetimo natječaj traje od kraja prošle godine sve do danas.

Grad Split je u listopadu prošle godine pokrenuo postupak javne nabave za odabir izvođača radova na izgradnji prometnica za pristup naselju, dijelova Lovrinačke ulice, Puta Vrborana i Puta Kile te rekonstrukciju raskrižja Lovrinačke i Vukovarske ulice. Vrijednost radova je približno 16 milijuna kuna s PDV-om.

Dva puta se raspisivao, dva puta je tvrtka Cestar odabrana, dva puta se tvrtka Point žalila, dva puta je natječaj poništen, a kako je izgledno treći natječaj neće tako skoro.

Da stvar bude još smješnija, obje tvrtke su koncesionari Grada Splita s time da je tvrtka Point iz proračuna u posljednjih nekoliko godina utržila najmanje 20,2 milijuna kuna za “održavanje nogostupa i nerazvrstanih cesta”, a novim četverogodišnjim ugovorom s Gradom koji se svake godine obnavljaju, moga bi zaraditi još 16,2 milijuna kuna.

“Ovo je žalosno i tužno i ovdje najviše ispaštaju građani. Ukoliko bude novih prosvjeda Gradski kotar podržat će svoje stanare”, kaže predsjednik GK Kila Vice Mihanović.

Na novi natječaj možda se i nađe izmijenjena verzija prometnice Put Vrborana koja bi trebala biti jednosmjerna. Ideja se prema riječima predsjednika GK Kila Vice Mihanovića izrodila na sastanku stanara udruge Nova Kila, GK i dogradonačelnika Nina Vele.

“Ovdje stvarno postoji problem da postojeća cesta nije adekvatna, već je i opasna. U međuvremenu smo održali i sastanak s dogradonačelnikom Velom na kojem je Grad iskazao spremnost da se postojeća ulica Vrboran prenamjeni u jednosmjernu. Tako bi bila jednostavnija prometna komunikacija i izgradnja nogostupa. Međutim, jedinstven stav još svih stanovnika Kile još nije postignut”, kaže Mihanović.

Komentiraj