žustra rasprava

“Politika je gotovo uništila Hajduk, ali to je samo preslika onog što se događa u državi”: Bradarić Šljujo bez dlake na jeziku opleo po vladajućima

Odigravanje utakmice reprezentacije Hrvatska – Mađarska bit će tema splitskih gradskih vijećnika, ali to je tema o kojoj Splićani već danima raspravljaju.

Dio javnosti ne vidi problem, dio se pita kako HNS može najavljivati utakmicu bez razgovora s čelnicima grada i Hajdukom. Danas su pred Banovinu trebali doći i članovi udruga branitelja koji utakmicu podržavaju, dolazak je najavljivala i Torcida, sve se smirilo, a sada se očekuje i politički stav na cijelu situaciju.

Nisu političari zaboravili ni Hajduka pa je tijekom aktualnog sata MOST-ov vijećnik Ante Bradarić Šljujo, osjetio potrebu da se javnosti obrati sa svojim stavovima o sukobu interesa predsjednika skupštine Hajduka.

Na početku svog kraćeg izlaganja obrazložio je da su u studenom 2008. godine, u Nadzornom odboru Hajduka velikom većinom glasova na četiri godine izabrani su: Jako Andabak, Ivan Kuret, Marko Ivkošić, Tomislav Mamić, Ante Sanader, Mirko Klarić, Kruno Peronja, Ivan Rimac i Damir Gabrić.

Kazao je da se još tada upozoravalo na nepravilnosti pa postoji izjava pokojnog Veljana Radojkovića koji je upozorio: “Pa svi znaju da je Vinko Radovani zaposlen u Peronjinu odvjetničkom uredu, to je čisti sukob interesa i pobjeda politike nad strukom”. Nakon toga je Šljujo upitao gradonačelnika:

“Kako je moguće da osoba koja je imenovana u doba Ante Sanadera, Krune Peronje, Mirka Klarića i Ivana Kureta, davne 2008. godine, još predsjednik skupštine Hajduka?”

“Hajduk je preoblikovan u sportsko dioničko društvo i nakon toga slijede godine Hajduka koje su ga dovele gotovo do stečaja i gašenja. U normalnom društvu osobe iz tog doba ne bi smjele biti blizu kluba, a u nas je jedna osoba iz toga doba već 11 godina predsjednik skupštine kluba, a i klupski odvjetnik i zaposlenik HNS na honoraru kao Arbitražni sudac HNS-a. Gradonačelniče, vrijeme je da osobe koje je politika postavila na pozicije napuste klub i ako slučajno još postoje pipci političke hobotnice unutar kluba da im se zauvijek zatvore vrata. Politika je gotovo ugasila klub. Politika je napravila gotovo ono što je nažalost već uspjela s mnogim gradskim, županijskim, državnim tvrtkama- uništila ih je! Ono što se radilo u Hajduku je preslik onog što imamo u državi”, kazao je Šljujo ali i dodao:

“Nemoralno je i devijantno da se priča o HNS-u i Hajduku, a mi kao vlasnici imamo osobu koja obavlja dužnost u HNS i u Hajduku kao predsjednik skupštine (odgovornost Grada), a u Hajduku vrši i odvjetničke usluge, to nije samo pitanje tebe kao političkog aktera već i većeg dijela navijača Hajduka”, rekao je MOST-ovac, a odgovor će čekati u pisanom obliku.

Komentiraj