"I dalje čitam"

Pored kolone “hodača za život” malo tko je u travi primijetio ovu mladu Splićanku, a trebali su…

Akcija “I dalje čitam” pokrenuta je prije koji mjesec kada je mladić imenom Lovre Krsnik, inspiriran previranjima oko lektire odlučio posegnuti za Lovcem u žitu, sjesti na Markov trg u Zagrebu i čitati. Naglas.

Čita tako Lovre svaki dan i nema namjeru stati. Nisu mu smetali ni kiša ni snijeg ni vjetar.

Danas, na stoti dan njegovog čitanja, odlučilo se i u Splitu ispred Banovine naglas čitati Lovca u žitu, međutim nitko nije bio zainteresiran dok se nije javila Maša Bulatović, 27-godišnja djevojka koja je, uzgred rečeno, već deset godina u kolicima.

Nije Maši bilo vruće, nije se Maši bilo teško probuditi i pokrenuti, niti je Maša radije sjedila negdje na kavi postajući statuse na Facebooku o tome kako je izbacivanje kultnih naslova iz lektire skandalozno. Maša je jutros sjela u svoja kolica i odlučila čitati.

GALERIJA: Maša Bulatović pred Banovinom naglas čita “Lovca u žitu”

Dok smo šetali Zapadnom obalom mimo nas su prolazile stotine ljudi u majicama Hoda za život koji su se upravo vraćali sa Zvončaca. Kad smo došli do Banovine, zatekli smo otužan prizor… Maša je sjedila na dekici s prijateljem i sestrom. I nitko drugi nije bio tu. Nitko drugi nije ni obraćao na njih pozornost.

Maša je u jednom trenutku pitala ljude u majicama Hoda za život zanima li ih budućnost i obrazovanje djece, te žele li se i oni priključiti akciji. Ravnodušno su je odbili.

Sjeli smo i mi do njih, da nas barem bude malo više.

Istina i realnost ipak ostaje, do prije koji sati, hodalo se za život nerođene djece, a nikoga nije briga za njihovu budućnost i obrazovanje. Pod “nikoga” naravno ne ubrajamo nesebičnu Mašu koja je zaboravila svoje probleme, uhvatila prijatelja i sestru za ruke i odlučila čitati. Naglas.

Komentiraj