SDP poručuje

Potrebne su ozbiljne promjene u sustavu, a ne petljanje gradonačelnika u rad policije

Grad Split u okviru svojih ograničenih ovlasti mora doprinijeti poboljšanju sigurnosne situacije u našem gradu, ali se to ne postiže petljanjem gradonačelnika u rad policije, uključujući i pobočno informiranje javnosti, poručuje predsjednik splitskog SDP-a, splitski gradski vijećnik Goran Kotur.

Prema njegovim riječima tako se samo stvara dodatna zbrka među građanima u osjetljivom trenutku.

“Za ostvarenje zajedničkih ciljeva, a to su miran život i osjećaj sigurnosti u Splitu, treba se prije svega pobrinuti državna vlast u čijoj je to nadležnosti, a na građankama i građanima Splita i na gradskoj vlasti je da u tome pomognu, što svakako uključuje i argumentiranu kritiku sustava. Primjer za to je tematska sjednica Gradskog vijeća na temu sigurnosti u Splitu, koju je inicirao Klub SDP-a, koja se održala u rujnu. Iako je gradonačelnik Andro Krstulović Opara zahtjev za sazivanje etiketirao kao dizanje hajke i bespotrebno politikanstvo, na kraju je, kao mali korak naprijed, prihvaćen prijedlog da policija bar jednom godišnje izvijesti Gradsko vijeće o stanju sigurnosti u Splitu”, ističe Kotur.

Kad veliki broj građana nema povjerenja u institucije, znači da su potrebne vrlo ozbiljne promjene u sustavu, dodaje.

“Sustav, koji uz policiju uključuje i pravosuđe, u ovom trenutku u percepciji velikog dijela javnosti ima brojne i značajne slabe točke, treba mijenjati na bolje. To se odnosi na prevenciju kriminaliteta, puno aktivnije djelovanje i prisutnost policije na terenu i u zajednici, te na učinkovitost pravosuđa”, zaključuje predsjednik splitskog SDP-a.

Komentiraj