ne bi bilo prvi put

Požar na Marjanu je podmetnut? Navodno postoji i snimka, policija i vatrogasci šute

Požar koji je danas oko 18 sati izbio na Marjanu je stavljen pod kontrolu. Na terenu su bili svi splitski vatrogasci, a uskoro im se pridružio i kanader.

Vatra je progutala oko četiri hektara borova i niskog raslinja, ali kuće koje se nalaze u blizini su obranjene.

Među okupljenima na požarištu iznad plaže Kašjuni vrlo brzo se proširila priča o uzroku požara. Navodno je kamera snimila mušku osobu koja je prošla tim područjem, a odmah nakon toga je primijećen dim.

Navodno je izuzetna snimka kamere s kuće Ferić na kojoj se vidi osoba koja je možda podmetnula požar.

“Prometov vozač je prvi vidio požar, zvali smo osmatračnicu, oni nisu vidjeli ništa”

Za ovu informaciju koju smo na terenu dobili od očevidaca nismo uspjeli dobiti službenu potvrdu ni od vatrogasaca ni od policije.

“Vidjeli smo da su vatrogasci preuzeli izvještavanje o svemu. Bitno da se požar ugasi, sanira”, kazali su iz splitske policije i naglasili da je najvažnije da se požar sanira, a da će nakon toga policija provesti očevid.

Zapovjednik JVP-a Split, Ivan Kovačević, kazao je samo da je sumnjivac u nadležnosti MUP-a te nije želio komentirati navodnu snimku.

Ravnatelj JU Park šuma Marjan, Damir Grubšić, je kazao kako je ovo već peti požar na Marjanu u njegovom mandatu, ali o uzrocima i navodnoj snimci nije želio govoriti. Složio se samo da na Marjanu nema dalekovoda ni tračnica koji bi mogli izazvati požar. Nije želio komentirati ni glasine o “građevinskom lobiju”.

Na Marjan je stigao i Andro Krstulović Opara te zahvalio vatrogascima na njihovom radu. Ni on nije imao komentara na glasine o “građevinskom lobiju”.

Tonći Ferić čija kuća se nalazi u neposrednoj blizini požarišta kaže da je čudno da su za požar javili građani, a ne od osmatračnice. Dodaje kako je sve riješila brza reakcija vatrogasaca, ali da je smiješno da su ljudi prolazili kraj požara i ništa nisu prijavili.

Marjan je gorio i prošle godine nekoliko puta, a tada je uhićen muškarac koji je podmetnuo požar.

 

Komentiraj