oštra poruka

Predsjednik Zvezde: “Split je grad slučaj! Jesu li tamo rođeni samo zato da mrze Srbe?

Nebojša Čović, predsjednik Sportskog društva Crvena zvezda, prozvao je napadače na vaterpoliste tog kluba šačicom idiota koji ruše sve ono što se teškom mukom gradilo, misleći pri tome na regionalnu ligu.

Na Rivi napadnuta trojica vaterpolista Crvene zvezde, petorica napadača pobjegla

“Ovakvo što se zasigurno nije ni jednom dogodilo u Beogradu ili Srbiji. Igrači nisu dali nijedan povod za incident, a taj je napad bio organiziran. To je bio pokušaj linča. To ističem zato da hrvatsko pravosuđe ponovno ne bi izvodilo nekakve ekshibicije i drukčije tumačilo to teško krivično djelo”, kazao je Čović, pišu Vijesti.hr

“Moram iskreno reći, nije to više onaj Split koji znamo iz nekog drugog vremena. Split je danas grad – slučaj. To je grad kojim upravljaju ekstremne navijačke grupe, odnosno Torcida. I navijačima Hajduka je očigledno to dopušteno. – Što je bio grijeh naših igrača? Pa što i ako su išli u trenirkama Crvene zvezde? Je li to u 21. stoljeću zabranjeno u Europskoj uniji? Zar su svi Srbi četnici? Što očekivati ako splitski gradonačelnik kaže da Srbi znaju gdje im je mjesto? Ako su to standardi nečeg što se zove Europska unija, a Hrvatska uvijek drži lekcije da se tamo nalazi… tako se ne ponaša.”

Na Rivi napadnuta trojica vaterpolista Crvene zvezde, petorica napadača pobjegla

“Idiota ima na raznim stranama, pa tako i kod nas, ali sam potpuno siguran da se ovako nešto nikada neće dogoditi u Beogradu. Ali, ponavljam, Split je grad – slučaj. Tamo crtaju kukasti križ na Poljudu! Jesu li našli počinitelje? Policija zna tko su jer se vrte na YouTubeu, ali se ništa nije dogodilo. Katkada se zapitam jesu li neki rođeni samo zato da mrze Srbe? Razumijem da su u Splitu frustrirani Dinamom, no neka to riješe u svojoj kući umjesto da imaju stalnu halucinaciju prema Crvenoj zvezdi”, zaključio je Čović.

Komentiraj